Hovudside

Slik Seal en polert marmor dusj

by Walther

Polert marmor er et luksuriøst materiale som kan se imponerende for en meget lang tid. Moderne boliger bruker marmor i alle rom, inkludert dusj. Mange huseiere lurer på hvor ofte marmor må være forseglet og hvordan du søker sealer for å beholde sin polert marmor så god som mulig. Marmor installeres inne i en dusj er utsatt for hardt vann, mineraler og alle typer kjemikalier folk bruker til å holde seg ren. Dette gjør det spesielt viktig å holde dusj marmor godt forseglet.

Bruksanvisning


•  Deep rense polert marmor dusj for å fjerne såpe avskum, smuss og avleiringer fra marmor. Bruke en damp renere (de kan leies fra de fleste jernvareforretninger) og starte på toppen av veggen. Steam vil bidra til å frigjøre noe fast til marmor.

•  Scrub noen spesielle flekker ved hjelp av en nøytral pH marmor cleanser. De fleste hardware og hjem butikker bære pH nøytral marmorrensemidler. Mange forbruker rengjøringsmidler vil skade marmor. Ikke bruk noe som vil lage riper i marmor, for eksempel pulverisert rensemidler, rensemidler med sitron eller sitrus og gryteskrubb. Bruk en hvit nylonbørste med massevis av marmor cleanser for vedvarende flekker.

•  Skyll marmor godt med vann fra springen først; når du er sikker på at marmor er ren til tilfredshet, gjøre en siste skylling med destillert vann. Destillert vann vil ikke føre til mineral flekker. Tørk av marmor tørt med rene håndklær umiddelbart. Slik at vann lufttørke vil ofte forlate flekker.

•  Bruk en sealer designet for marmor som Stone Spray-N-Seal® (dette er bare ett av mange gode merkevarer). Marmor sealer selges på de fleste jernvare og hjem butikker hvor marmor og steinprodukter selges. Ikke alle stein selfangere som er aktuelle for marmor så les etiketten før du kjøper produktet.

•  Påfør sealer på toppen av veggen og jobb deg nedover. Vær spesielt nøye med å bruke en gjennomtrengende sealer og å legge til ekstra sealer til noen områder av stein som har synlige porer. Du ønsker å forsegle marmor så fullstendig som mulig. Noen selfangere kan påføres med en sprayflaske.

Tips og advarsler


  • Marmor bør være forseglet hvert år og oftere hvis marmor er utsatt for mye slitasje. Selfangere kan bli påvirket av andre kjemikalier som såper som brukes i dusjen. Skyll alle såpe som spruter på marmor av umiddelbart å redusere reaksjoner. Aldri tillate noe produkt å sitte på dusj hyller som dette fører dammer produktet på marmor dusj hylle og kan forårsake permanent misfarging.