Hovudside

Fast-Growing Klatring Vine Ikke-Giftig for Dogs

by Walther

Fast-Growing Klatring Vine Ikke-Giftig for Dogs

Overraskende mange vinstokker som vi vanligvis vokse i våre verft kan gjøre en hund syk etter å ha spist bare en liten mengde. Clematis (Clematis spp.), For eksempel, som er generelt hardfør i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 3-11, avhengig av art, vil føre til svie og sår i munnen, oppkast og diaré hvis det er spist. Listen av muligheter når vi leter etter en raskt voksende vintreet som ikke er giftig for hunder er svært begrenset. Heldigvis finnes det fire typer vinstokker, med et fint utvalg av arter og sorter, som vokser raskt og er ikke giftig for hunder.

Dette kan lage riper a Little


Sarsparilla anlegg (Smilax hispida), også kjent ofte som greenbrier og catbrier, vokser raskt til en høyde på 20 til 40 fot, og er ikke giftig for hunder, selv om de kan få en ripe på nesen hvis de undersøke vintreet for tett. Sin stilkene er kledd i svake, stritt pigger. Det er ikke en spesielt attraktiv vintreet men når flere sarsparilla plantene er dyrket på rad, vil de vokse til en formidabel barriere. Hvis en mann er beplantet med flere hunner, vil hunnene produsere bær for fuglene. Det vil vokse i delvis skygge eller full sol og er hardfør i USDA sone 4 til 8.

Some Like it Hot


Drue eføy (Cissus alata syn. Cissus rhombifolia og Rhoicissus rhombifolia) er en eviggrønn tropisk klatreplante som vokser raskt til en høyde på 6 til 10 fot og er ikke giftig for hunder. Drue eføy er i samme familie som vinranker som produserer bord og vindruer (Vitis spp.), Som er hardføre i USDA sone 5 til 9, og de rike grønne, blanke, dypt kutt bladene bærer en slående likhet. Det er hardfør i USDA sone 10 til 12 og vokser best i delvis eller lys skygge. Det er sortar som er litt forskjellig fra art anlegget. "Fiona" (Cissus alata "Fiona") og "Mandiana Comp" (Cissus alata "Mandiana Comp") er mer kompakt med kortere stengler og bredere brosjyrer. "Mandiana" (Cissus alata "Mandiana") har en mer grov utseende, og "Ellen Danica" (Cissus alata "Ellen Danica") har større blader som er dypt flikete, gir det en mer fine utseende tekstur.

Pretty in Pink, gul, rød, oransje ...


Klatring roser (Rosa spp.), Mens ikke teknisk vinstokker, er ikke giftig for hunder, og mange av dem vokser svært raskt. Blomst farger varierer fra hvitt til rosa, rød, gul, oransje eller en kombinasjon av farger. "Colette" (Rosa "Meiroupis" "Colette"), for eksempel, er en Romantica serie rose som vokser kraftig til en høyde på 5 til 7 meter og blomstrer fra vår til første frosten, produsere store, duftende rosa blomster. Det er hardfør i USDA sone 5 til 9. "Lutea" Banksia rose (Rosa banksias "Lutea") er en større raskt voksende klatrer som vokser til en høyde på 15 til 20 fot og produserer dobbelt-skjema gule blomster om våren. Det er hardfør i USDA sone 8 til 10. Begge disse roser krever en full soleksponering å se sitt beste.

Landskap med Passion


Passionflowers, lidenskap vinstokker eller maypops (Passiflora spp.) Er raskt voksende vinstokker som ikke er giftig for hunder, og de produserer prangende blomster og frukt. Wild Pasjons vinstokker (Passiflora incarnata) er hardføre i USDA sone 5 til 9, selv om de bør plantes i et beskyttet område i USDA sone 5. De vokser til en høyde på 6 til 8 meter og produsere uvanlig utseende, duftende, purple- og-hvite blomster om sommeren. Blomstene blir etterfulgt av små, ovale frukter som modnes til gul i høst. Blå Pasjons vinstokker (Passiflora caerulea) er hardføre i USDA sone 7 til 9. De vokser til en høyde på 10 til 25 fot og produsere store, lilla-blå-og-hvite blomster i sommer. Fruktene modnes til oransje på sensommeren eller høsten. Lilla passion vinstokker (Passiflora edulis) og rød lidenskap blomst vinstokker (Passiflora coccinea) er hardføre i USDA sone 10 til 12 og vokse til en høyde på 10 til 15 fot. Lilla passion vinstokker produserer duftende, lilla og hvite blomster om våren, etterfulgt av små, ovale frukter som modnes til lilla i slutten av våren eller tidlig sommer. Red lidenskap blomst eller rød Grana vinstokker produserer lyse røde blomster i sommer etterfulgt av gul-oransje frukter. Pasjons vinstokker foretrekker en full soleksponering, men vill Pasjons vinranker og blå Pasjons vinstokker kan dyrkes i delvis skygge. Lilla passion vinstokker anses invasiv i enkelte områder.