Hovudside

Betyr Moss vokse bedre i sol eller skygge?

by Walther

Betyr Moss vokse bedre i sol eller skygge?

Moser er primitive planter uten spesialiserte vev til å transportere vann innen planter, så de er avhengige av sine tynne blader - ofte bare en enkelt celle tykk - til å absorbere vann. Selv om de noen ganger har root-lignende filamenter som fester dem til jord, disse er ikke sanne røtter. Noen moser har tyknet blader som motstår tørking og, hvis tørket, kan gjenopplive raskt. I tillegg har noen moser kolon solfylte flekker, men generelt de foretrekker skyggen.

Om Mosses


På tross av sin begrensede evne til å tåle tørke, moser er utrolig vellykkede planter, med arter som er tilpasset visse steiner, til myrer og til og med undervannsmiljøer. Botanisk kalt "moser" - sammen med sine fettere, de liverworts - moser er de eldste landplanter på jorden og er ofte funnet som pionerverk i forstyrrede habitater. De Sphagnum mose funnet i sure myrer har skapt dype forekomster av torv til brensel og jordforbedring.

Moss Reproduksjon


Moser har to ulike stadier i livet. Det velkjente grønne mose plante kalles en

gametofytt fordi den produserer både egg og sæd. Det befruktede egget vokser inn i en sporeproduserende sporofyttskuddet generasjon. Sporofyttskuddet forblir festet til gametofytt og sender opp sporeholdig kapsler på stilker som strekker seg over bladene. Sporene spirer til nye gametophytes.

Moser som Ground


Moss er ganske tolerant av foten trafikk og aldri trenger klipping, slik at du kan bruke den som en plen erstatning i skyggefulle områder, de stedene hvor gresset nekter å trives. Det gjør også et attraktivt tillegg til en stein hage eller japansk stil landskapet. Moss er en tradisjonell ground i Japan og er en tendens og luket så nøye som plener er i Europa og Nord-Amerika.

Økende Moss


Moss er ikke masete som til forholdene. Den trenger skygge - jo flere jo bedre - fuktighet, syre og ganske dårlig jord; nøyaktig det motsatte, på de fleste måter, fra gress. Du kan prøve å transplantere mose fra skogen, men den beste måten å skaffe seg arter som vil nyte nettstedet ditt er å sørge for at jorda er sur, vann det litt i tørre perioder og vente å se hva som dukker opp. Et unntak er plen mose. Dette er ofte en mer sol tolerante arter, og du kan vanligvis få ganske mye bare ved raking det ut av en plen. Prøv det som en mulch rundt blomster eller busker.