Hovudside

Hvordan å gjøre japanske Flower Arrangering & Hage

by Walther

Hvordan å gjøre japanske Flower Arrangering & Hage

Japansk blomst arrangere eller ikebana kan slappe av og engasjere den aktive tankene under stressende tider. Ikebana er også en form for kunst som bruker blomster av varierende størrelse, form og lengde for å skape en visuell presentasjon. Stilker og blader er ordnet, skrå eller bøyd å lage ulike blomsteroppsatser. Skjermen kan være så sparsom eller full som du vil. Ikebana er en subjektiv art, noe som gjør den egnet for alle typer mennesker uavhengig av deres talent nivå.

Bruksanvisning


•  Velg en vase eller bassenget for å begynne din design. Velge et basseng eller vase vil avgjøre hva slags arrangement du kan gjøre. En grunne bassenget vil tillate deg å legge blomster oppå hverandre og skape en mer voluminøs ordning. En høy, tynn vase vil gi rom for en tynnere arrangement, hvor blomster er plassert en ved siden av den andre.

•  Velg en rekke stammer eller grener for din floral display. Stengelen kan være vanlig eller farget og er ment å smigre og gi kontrast til full blomst. Du kan velge bare en stilk eller flere, for å plassere oppreist eller lå ved siden av en blomst. Du kan også bruke grener i stedet for stilkene for ditt arrangement.

•  Velg en blomst. Blomst kan være av noen art, men sørg for å velge en behagelig blomst som du tror vil utfylle stammen du har valgt å følge den. Skrått en stilk eller en filial i nærheten av din blomst for å se hvordan de ser ut når de plasseres sammen. Hvis ordningen behager deg, fortsette å legge mer til skjermen til du er fornøyd med sluttresultatet.

•  Stil ditt arrangement. Nå som du har valgt en vase eller vask og valgt stengler og blomster du er klar til å lage ditt arrangement. Tillate limp stilkene til cascade rundt kanten av din vase eller bassenget som du har valgt blomster hvile delikat ved siden av eller foran dem. Dessuten kan du skrå grener til hver side, eller tillate dem å stå oppreist.

•  Vis ditt arrangement. Alltid velge den siden som vises den vakreste, og sørge for at siden er helt blottet for feil. En sengen eller stue bordet er ideell for den ferdige ordning.