Hovudside

Hva vil Salt Gjør til planter?

by Walther

Hva vil Salt Gjør til planter?

Salt er et mineral som vanligvis finnes --- og brukt --- hele verden. Virkningene av salt på vegetasjonen varierer fra plante til plante. Vann og salt samhandle for å produsere saltvann eller salt rammede jord. Overraskende kan noen planter overleve i høye saltkonsentrasjoner. Andre, derimot, klarer å trives fordi salt avbryter fotosyntese.

Ionisk Stress


Noen planter lider av ioniske spenninger i store mengder salt. Saltet, absorberes av planten gjennom røttene, forstyrrer anleggets metabolske prosesser, for eksempel proteinsyntesen.

Effekter på eldre blader


I etablerte planter, vil eldre blader dør raskere ved høyere nivåer av salt er til stede i jorden. Som saltet er absorbert inn i anlegget, det påvirker fotosyntese, forårsaker eldre blader for å dø ut før de flyttet til unge blader.

Tap av Cold hardførhet


I enkelte områder av verden, er salt som brukes på veier for å redusere eller hindre isen om vinteren. Dette salt kan også bli overført på planter. Når dette skjer, kan mindre knopper og kvister miste sine kalde hardførhet, forårsaker frysing og død av de berørte anlegget.

Død


Avhengig av art av plante og mengde salt i jord, kan salt opphopning slutt føre plante død i løpet av et par dager eller etter flere måneder, melder University of Vermont.

Halophytes


Noen planter kan overleve i høye saltkonsentrasjoner, ifølge professor Mark Tester av den australske Senter for Plant Funksjonell genomforskning. Dette er planter som har svært liten, om noen --- --- reaksjoner til konsentrasjoner på 300 millimeter eller mer av saltet i jordsmonnet.