Hovudside

Kan du brenne Paulownia?

by Walther


Selv om skjønnheten i et tre og sin innbydende skygge er tapt når det er felt til bruk som tømmer eller ved, reduserer en raskt voksende erstatningstreet den tiden som trengs før skygge avkastning eller tre høsting er igjen mulig. Den sterke keiser treet (Paulownia spp.) Gir en alternativ trevirke for bruk et trelast eller drivstoff i områder av verden hvor skogen er fraværende eller fornybare tre jordbruk praksis er søkt. Burning Paulownia tre er mulig, selv om herding veden øker ordentlig sin brennbarhet.

Paulownia Trees


Native til Øst-Asia, trær i slekten Pawlonia vokse raskt, og skaper en bred spredning rotsystem. Stammene regnes løvtre, som inneholder lette, men sterke trefiber som ikke råtner raskt. Når hakket ned, røttene raskt spire nye skudd kalt suckers eller watersprouts. Fjerne alle unntatt én sucker fører til en foryngelse av en enkeltstående trestamme som kan gi en kubikkmeter løvtre i så lite som åtte år.

Drivstoff


Paulownia tre har en tendens til å motstå varme og brenning i utgangspunktet, som den er full av fuktighet etter å ha blitt ferskt oppnådd fra det felte treet. Imidlertid er herding eller tørking mindre stykker av Paulownia tre rask i forhold til andre løvtre som eik, popler, aske eller Maples. Fordi tre er ikke veldig tett, det brenner raskere enn tettere hardtre, derfor en mer praktisk kilde for kull. De større Boles beholdes til bruk som trelast, mens mindre grener blir vanligvis brukt som billig, fornybare kilder til vedfyring i deler av Kina så vel som i Afrika.

Herding


Siden Paulownia tre allerede naturlig skyr varme og ikke er lett å antenne, riktig skjæring og herding tre er nødvendig. Mens det felte treet er fortsatt fersk, kuttet opp Bole og sidegreiner i til mindre biter så snart som mulig. Hardtre kurere fra de ytterste vev innover. Cutting logger inn kvarte eller mindre deler og biter øker arealet for raskere tørking. Snarere enn å kutte opp logger og luft-tørke dem for 12 til 24 måneder, kan Paulownia tre tørke hell i så lite som 30 til 90 dager hvis luften er varm og tørr. Når Paulownia tre tørker til 20 til 30 prosent fuktighet nivåer, det er herdet og klar til bruk som brensel. Tørrere veden er enda bedre.

Bruk


Ikke starte en brann med Paulownia tre. I stedet begynner brannen med raskere brenn nåletre som gran eller furu. Deretter legger mindre, split biter av Paulownia til brøl bartre brann å få det til å tenne bedre. Stable tre stykker så god luft strømmer flammene; ikke stable veden i parallell konfigurasjon fordi det begrenser luftstrømmen og temperaturen i brannen. Bruk en blanding av paulownia logger med andre treslag i ilden heller enn å stole utelukkende på Paulownia å skape den perfekte brannen.