Hovudside

Hvordan lage en gangvei med Sandstone

by Walther

Hvordan lage en gangvei med Sandstone

Sandstein kan være en unik og vakker stein til bruk for gangvei. Den kommer i en rekke farger og kan være like holdbar og langvarig som andre typer stein. Hvis din gangvei fører direkte til en døråpning, bør det være rett og ca 48 inches bredt slik at to personer til å gå side om side. Hvis din gangvei vil lede gjennom hagen eller bli brukt mer tilfeldig, 30-36 inches bred er fine, og du kan legge kurver for en buktende effekt.

Bruksanvisning


•  grave ut den veien ved hjelp av en spade til en dybde på 6 til 8 inches. Dette vil gi rom for en fire-tommers lag av grus, og en 2-tommers lag av sand. Hvis du bor i et område der bakken fryser om vinteren, hell i en 6-tommers lag med grus før sanden. Sjekk at bakken er nivået som kreves, ved hjelp av laser. Det kan være lurt å holde sentrum av gangveien litt høyere enn sidene for å tillate drenering.

•  Legg grus. Hell grus jevnt over utgravde området, sjekke at det er nivå og spre den rundt med en rake. Toppe grus med landskaps klut. Dette vil bidra til å hindre ugress og gress fra å vokse opp gjennom steinene. Det vil også holde sanden siver ned gjennom grusen. Legg til en 2-tommers lag av sand på toppen av landskaps stoff, igjen å kontrollere nivået og å gjøre midt litt høyere, hvis ønsket.

•  Ordne sandstein pavers over sand. Sjekk at de er nivå ved hjelp av laser. Nestle dem ned i sanden dersom de er for høye, og hoper sanden opp under hver stein hvis den er for lav.

•  Topp med sand. Helle sand over toppen av steinene og feie det slik at det går i mellom dem. Spray lett med vann og la tørke. Gjenta dette flere ganger til sand er på nivå med sandstein og er kompakt. Sanden vil også bidra til å forhindre ugress og gress fra å vokse mellom steinene.