Hovudside

Liste over Planter etter Common Name i Sonora-ørkenen

by Walther

Liste over Planter etter Common Name i Sonora-ørkenen

Ifølge Arizona Sonora Desert Museum, dekker Sonora-ørkenen nesten 100.000 firkanter miles fra land som omfatter både nordvestlige Mexico og sørvestre USA. I forhold til andre ørkener, som Great Basin og Mojave, Sonoran har et mye høyere nivå av biologisk mangfold, som omfatter mer enn 2000 forskjellige plantearter.

Kreosot Bush


Kreosot busker (Larrea divaricata) vokser i Sonora-ørkenen hotteste og tørreste sonen: Nedre Colorado River Valley. Som Desert USA notater, de eviggrønne busker er ekstremt hardføre og produsere flere, fleksible stammer som har voksaktig, grønt kjøtt.

Fra februar til august, mange av disse stammer avslutte i inch-wide blomster med kronglete kronblader. Mens typisk fire meter høy eller under, kan noen kreosot busker vokse til å bli 12 meter, forutsatt at det er rikelig vann.

Cardon


Cardon (Pachycereus pringlei) er en massiv arter av stilk-saftig kaktus, noe som betyr at den lagrer vann inni sin tykke, kjøttfulle stilk.

Ifølge Virginia Tech, kan den gigantiske kaktus nå 70 meter i høyden og oppnår dette ved å dyrke flere stigende grener eller kolonner ut av en base stilk struktur. Sin læraktig bark har vertikale riller, som er dekket med klynger av to-tommers-lange pigger. Men disse pigger til slutt falle ut av stammen og grenene som sistnevnte modne.

I løpet av våren og forsommeren, vil toppen av en Cardon filialer produserer hvite blomster med gule sentre. De kaktuser vokser oftest i sentrale gulfkysten regionen i Sonoran.

Elephant Trees


Som Desert USA notater, elefanten treet (Bursera microphylla) får sitt vanlige navn fra sin stout stamme og greiner, som visker i tykkelse som de strekker seg vekk fra treet base --- likner stammene av elefanter.

Treet er ganske sjelden, og frem til 1937, da forskere offisielt dokumentert det, mange var skeptiske om sin eksistens.

I Sonora, elefant trær vokser først og fremst i den sentrale gulfkysten regionen. I tillegg til sine elefantliknende former, er de kjent for sine flassende bark, deres behagelig aroma og for å produsere små, avlange bleke-grønne blader og små, hvite, fem-petaled blomster.

Creeping Devil Cactus


Den snikende djevel kaktus (Stenocereus eruca) trives primært i Magdalena Plain regionen i Sonora-ørkenen, som er på Californias Baja-halvøya.

Ifølge Desert Tropicals, vokser denne uvanlige planten sidelengs langs bakken, men bare i den ene enden. Den andre enden dør og råtner bort, noe som gjør at kaktus å "krype" langs bakken, som en larve.

Denne veksten mønster inspirert sitt vanlige navn, og så vel som dens vitenskapelige en, som det latinske ordet "eruca" oversettes til "caterpillar".