Hovudside

Eksponert samlet Betong Finish Teknikker

by Walther

Eksponert samlet Betong Finish Teknikker

Ved hjelp av frilegging konkrete utførelser kan bidra til å skape innkjørsler, gangveier, terrasser og andre utendørs hardscape funksjoner som er tekstur og estetisk tiltalende, i motsetning til flat og kjedelig. Disse er ferdig vise aggregater, eller knuste biter av stein og grus, på deres overflater; og bidra til å gi trekkraft i tillegg til pynt. Hvis du tenker på å bruke en eksponert samlet finish, er det flere teknikker tilgjengelig.

Monolithic


Den monolittiske teknikken er den mest populære når det gjelder å installere synlige aggregater. Teknikken krever at du mikse din samlet materiale til en gruppe med betong, og deretter helle betong inn i et skjema, eller rammen av bærebjelker, akkurat som du ville når du installerer en standard betongoverflate.

Ifølge den konkrete ressurs nettsted Alle ting Betong, de fleste utnytte ert grus som deres samlede når du bruker den monolittiske teknikk. Ert grus består av små, avrundede naturlige steiner med diameter på mellom 1/4 og 3/8 tommer, som kobber legering ressurs guide Kobber notater.

Overlegg


I motsetning til med monolittisk teknikk, med overlegg eksponert samlet teknikk du ikke oppretter en ny betongkonstruksjon, men i stedet du dekke til --- eller gjenoppstår --- en eksisterende. Ifølge All Things Betong, krever overliggende at du blander aggregater inn i en liten gruppe med betong, som du deretter spredt over toppen av en solid struktur overflate.

Ved hjelp av en kjemisk Retarder


Enten du bruker den monolittiske eller overlay teknikk, er en kjemisk retarder viktig for å sikre at dine aggregater stikke ut av herdet betong, forutsatt at stofflighet utseendet du ønsker. Etter pouring og utjevning din betong, spray retarder over alt av overflater du ønsker utsatt. Retarderen vil holde overflatelagene i betongen mykt mens lagene under den herde. Men som den eksponert samlet ressurs nettsted Exposed Aggregate Betong advarer, kjemiske retardere er svært etsende, og misbruk kan føre til dannelse av uregelmessige mønstre, hull og andre urenheter.

Skrubbing


Når du bruker en kjemisk retarder, og dermed holde overflaten betong myk, må du forsiktig skrubbe bort noe av dette konkrete slik at aggregatene kan virkelig stikke ut. Ifølge sement og betong ressurs Portland Cement Association, for optimale resultater, kan du bruke en skrubb børste og slange for å løsne og vaske bort myknet betong. Bare sørg for ikke å skrubbe og spray for hardt, ellers betongen beholder kanskje ikke nok styrke til å holde aggregatene fast på plass.

Seeding


Et alternativ til å bruke de monolittiske eller overlay teknikker - og deretter bruke en kjemisk retarder og skrubbing - er å bruke seeding teknikk. I motsetning til de ovenfor nevnte frilegging strategier, betyr såing ikke krever at man blander aggregater inn i betongen før helle den. I stedet, som All Things Betong nevner, du kringkaste eller "strø" dine tilslag på toppen av betong som det er hardere.