Hovudside

Hva Planter er innfødt til Dry Tortugas?

by Walther

Hva Planter er innfødt til Dry Tortugas?

Dry Tortugas er en gruppe på syv øyer, ca 70 miles vest for Key West, Florida. Ifølge US National Park Service, øyene er en del av den tredje største barrier reef i verden. Dry Tortugas nyte et subtropisk klima, med milde vintre og varme, fuktige somre. Hjem til mange arter av planter, marint liv og trekkfugler, øyene er også en populær turistattraksjon og naturreservat. Utallige varianter av planter vil vokse her, men bare et fåtall er innfødt.

Coconut Palm


Se etter kokos palm (Cocos nucifera), og du trenger ikke å se langt. De er overalt på Dry Tortugas, fra land, hvor kokosnøtter har strandet og spiret, til hager hvor de er plantet. Den mest lett gjenkjennelige av palmer, når kokos palm en høyde på 80 til 100 fot, med aa eneste krone av 20-fot lange blader på toppen som dekker klynger av kokosnøtter. Treet vil ofte lene, på grunn av ustabiliteten av sine røtter i sand. Coconut palm har en grasiøs form som mange forbinder med tropene.

Banyan


Studere form av et Banyan Tree, og du kan gå seg vill. Dette medlem av fiken familien produserer lange antenne røtter fra sine grener. De dingle ned mot jorda før de nå det, så rot, danner en fantastisk, marsj floke av nye badebukser med glatt, grå bark. Banyan vokser aggressivt i høy luftfuktighet som Dry Tortugas, så mye at de kan betraktes invasiv. Likevel er deres unike vekst vane uendelige interessant, og Banyan er en favoritt eksemplar treet i botaniske hager.

Mangrove


Spaser langs elvemunninger av Dry Tortugas, og du vil finne mangrovene. Dette treet har unikt tilpasset de høye saltkonsentrasjoner i kyst gjørme. Lange, antenne røtter som ser ut som stylter støtter tette løvverket på trærne som vokser til en høyde på ca 20 meter. Mangrove spille en avgjørende rolle i jordstabilisering i områder hvor erosjon fra tidevann er et problem. Sine kalesjer gi ly for fugler, og mangrove røtter er viktige hekkeområder for fisk og akvatiske dyr.

Banan


Banan planter kan også bli funnet i overflod på Dry Tortugas. Klimaet er perfekt for dette interessant plante, som vokser til en høyde og spredning på 20 til 25 fot. Tall saftige stilker våren fra en matte av røtter, bærer tøffe, læraktige blader. I sin blomstring stadiet, er banan plante ganske duftende, og frukten som følger er en ernæringsmessig stift, rik på kalium. Etter fruiting, dør stilken tilbake og nye stilker spire fra matten for å starte syklusen igjen.