Hovudside

Er Wild Grape et Weed?

by Walther

Er Wild Grape et Weed?

Ville druer vokse lett langs bekker og veikanter, nær dammer og under skog kalesjer. Varianter inkluderer muscadine (Vitus rotundifolia), rev (V. labrusca), sommer (V. aestivalis) og elvebredden (V. riparia). De alle tjene som viktige matkilder for mange fugler og små dyr som rev, opossums og vaskebjørn. Mens ville druer blir ønsket velkommen av noen gartnere når de dukker opp uventet, andre anser dem invasive ugress og målrette dem for eliminering før de kan spre seg videre.

Hva er en Weed?


De fleste retningslinjer for å avgjøre om en plante er et ugress krever en grad av subjektivitet. Ifølge Penn State College of Agricultural Sciences, er en luke "en plante malplassert ikke med vilje sådd, hvis uønsket kvaliteter oppveier sine gode poeng." Brad Bergefurd, Extension Specialist ved Ohio State University, definerer en luke som "en plante som er ikke verdsatt der det vokser og er vanligvis for kraftig vekst. "Rampant vekst regnes som en negativ kvalitet dersom anlegget i spørsmålet skader mer attraktive planter i prosessen. Hvis anlegget er ønsket av gartner imidlertid rask vekst kan anses fordelaktig. Elementet av subjektiv tolkning sikkert spiller en rolle når man skal avgjøre hvorvidt eller ikke vill drue er et ugress.

Vekst Vaner


Vill druen er en flerårig vintre med treaktige stengler som kan nå en lengde på 50 meter. Frøene er ofte distribuert av fugler som har spist druer og de kan forbli sovende i flere år før spirende. Tentakler tillate vintreet å bre over gjerder og busker eller klatre oppover til toppen av trærne. Når ingen støtte anlegg er tilgjengelig, vill drue lett kan spres langs bakken. Veksten er så produktive at ville vinranker kan skade eller drepe plantene som støtter dem ved å veie dem ned, blokkerer lys eller konkurrerer om næringsstoffer.

Identifikasjon


Mens raggete bark dekker eldre woody stengler, vill drue viser også nonwoody stammer i nyanser av grønt eller rødt. Den hjerteformede bladene er store, vokser så lenge som ni inches. De alternative langs stammen og vise toothed kanter. Across fra hvert blad er en gaffelformet tendril. Duftende blomster, som vises fra mai til juli, er hvit eller gul med grønntoner. Blomstene utvikler seg til klynger av mørke blå bær fra 1/8 in.to 1 i. Over. Frukten modner mellom juli og oktober. Vill druen er noen ganger forveksles med villvin, vill agurk, Poison Ivy og kudzu.

Kontroll


Når ville druer vokser på et sted eller måte som tjener dem den "invasiv luke" etikett, kan de styres med plantevernmidler. Fordi produktene som er effektive i å utrydde vill drue også drepe andre planter i nærheten, må de brukes med forsiktighet. For vinranker vokser i et skogsområde, og bare skjære gjennom hoved vine en eller to meter over bakken er et effektivt middel for kontroll. Fordi drue spirer krever sollys for vekst, vil de dø under skyggefulle baldakin. Severing vintreet er ikke effektiv hvis de nye spirer har tilgang til sollys.