Hovudside

Hvordan ta vare på en italiensk Blue Cypress

by Walther

Hvordan ta vare på en italiensk Blue Cypress

Den italienske blå cypress (Vanlig sypress) er en høy, veldig slank treet med slående, blå-grønne nåler. Native til deler av Vest-Asia og Europa, dette treet gjennomsnitt rundt 40 meter høy, men har en gjennomsnittlig bredde på bare 3 meter, ifølge University of Florida. Trærne blir ofte brukt til å ramme arkitektoniske funksjoner, særlig i formelle hager, eller de er plantet tett sammen for å danne skjermer. Høyden og karakteristiske profilen av den italienske blå cypress gjør det litt vanskelig å plassere hell i de fleste hjem landskap.

Bruksanvisning


•  Expose din italiensk blå cypress til rikelig med sollys. Sørg for at noen nærliggende bygninger eller andre trær ikke kastet en stor mengde skygge på den italienske blå cypress. Disse trærne trenger et minimum av seks timer med sollys per dag.

•  Gi næringsstoffer for din treet. Plassere organisk mulch rundt treet over rotsonen (en fot eller to utenfor kanten av treets baldakin). Den lag mulch bør være 2-3 inches tykke. Dette hjelper jorda å holde på fuktigheten og sakte legge næringsstoffer. Selv om disse hardføre trær vil tolerere et bredt spekter av grunnforhold, de vokser best i jord som er rik på næringsstoffer.

•  Vann din italiensk blå cypress under lange perioder med tørke. Ellers disse trærne trives i moderat tørke forhold og trenger svært lite ekstra vanning. En eller to ganger i måneden er mer enn nok, ifølge University of Arizona.

•  Prune sparsomt, hvis i det hele tatt. Disse trærne trenger ikke å beskjæres i de fleste tilfeller, ifølge University of Florida, bortsett fra hvis en gren er ødelagt eller syk.

•  Se sypress etter tegn på en bagworm angrep. Bagworms kan raskt defoliate et tre. Se etter de hvite eggsacks knyttet til nålene. Fjern så mange av hånden som du kan, og deretter spraye treet med et insektmiddel så snart de resterende insekter luke.