Hovudside

Hvordan få Coca-Cola ut av teppet

by Walther

Hvordan få Coca-Cola ut av teppet

Coca-Cola, ellers kjent som Coke, er en populær merkevare av cola. Mørk brun i fargen og består av vann, tilsetningsstoffer og konserveringsmidler; Coca-Cola inneholder koffein som utgjør en risiko for mindre avhengighet i forbrukerne. Coca-Cola utgjør også andre mindre problemer. Ett av disse spørsmålene ligger i muligheten for at den populære drikken kan lage flekker stoffer, i tilfelle en ulykke under forbruk.

Bruksanvisning


•  Bland en spiseskje av hydrogen peroxide med tre spiseskjeer med varmt vann i en bolle. Ikke bruk varmt vann.

•  Prøv peroxide blandingen på en liten bit av teppet. Peroxide har bleking egenskaper, og kan skade teppet fargestoff. Prøv å velge en lapp ut av syne, for eksempel under en sofa eller i et hjørne. Slippe litt av blandingen og DAB med et håndkle. Hvis fargen blør, ikke fortsette.

•  Scoop noen uoppgjorte Coca-Cola fra overflaten av teppet. Forsiktig bruke skjeen som et scoop. Start fra kanten av flekken og arbeide mot sentrum. Oppfølging av blotting overflødig væske med et håndkle. Ikke gni, som det fungerer bare flekken inn i teppet, noe som gjør fjerning vanskeligere.

•  Påfør oppvaskmiddel blandet med varmt vann til flekken med et håndkle. Unngå å påføre blandingen direkte på flekken. Fukt en bit av et håndkle og blot. Etter, gi det en rask skylling av rent vann for å fjerne såperester.

•  Fukt et håndkle med hydrogen peroxide blandingen og gjelder forsiktig på flekken. Tillat blandingen å sitte på flekken i minst 30 minutter. Plassere et tørt håndkle på toppen, mens det arbeide, for å blokkere lys fra å endre egenskapene av peroksyd. Skyll med varmt vann.

•  La teppet tørke grundig. Følg med en rask sveip med vakuum.