Hovudside

Kan du kjøpe Spinat Planter på et drivhus?

by Walther

Spinat er en kul-season (tidlig vår, sen høst) blad avling som kan være vanskelig å vokse fra frø. Av denne grunn er det ofte selges på hagesentrene og barnehager for transplantasjon. Fordi det er behov for slike kjølige temperaturer, disse sentrene vokse eller hold transplantasjoner (også kalt forretter eller six-packs) i sine drivhus for å beskytte dem mot overnattings lows eller annet dårlig vær.

Tiden av året


Finne spinat planter for salg i en region av landet i løpet av midten av sommeren eller midtvinters er vanskelig. I midten av sommeren, er det for dyrt å holde drivhuset kjølig nok til å holde spirene fra å dø eller bolting. Midtvinters får rikelig sollys for å bringe spirene til nok modenhet for transplantasjon er vanskelig. Hver region har en sweet spot for transplantere spinat inn i hagen, og dette er tiden at lokale hagesenter vil lager spinat i sine drivhus.

Størrelse og kvalitet


Barnehager har en tendens til å selge mindre spinat transplantasjoner fordi de ofte også selge til hagesentrene. Imidlertid må du ofte kjøpe spinat transplantasjoner i store mengder. Mindre størrelse planter er ofte bedre når de er ennå ikke pot-bundet, noe som er viktig å huske på når du kjøper fra hagesenter veksthus som disse plantene er litt eldre og litt større.

Moden Spinat


Engros eller lokale dyrkere kan selge moden spinat planter klare til å konsumere direkte fra veksthus, men disse er ikke egnet for transplantasjon i hagen. Spinat ikke svarer godt til mye håndtering av sine røtter, så bare kjøpe moden spinat fra drivhus hvis du har tenkt å bruke den, fryse den eller kan det omgående.

Betraktninger


Planteskoler og hagesentre ofte bære fersk spinat frø året rundt, og du kan kjøpe dette for å dyrke dine egne transplantasjoner i ditt eget drivhus. Bruke drivhuset for å starte frøplanter før bakken er varm nok til å jobbe i løpet av våren. Drivhus ikke hjelpe for fall beplantning siden de ofte er varmere enn de omkringliggende områdene, og spinat trenger kjølige temperaturer for å spire.