Hovudside

Slik hindrer du en Fordamper Coil Fra Icing

by Walther

Slik hindrer du en Fordamper Coil Fra Icing

Fordamperen spoler er en viktig del av de fleste luftkondisjoneringsanlegg, som spoler kjøle luften som trekkes inn i klimaanlegget før du slipper luft tilbake til atmosfæren. Fordamperen spoler også fjerne noen av fuktighet fra luften, som er omgjort til kondens som renner ut av klimaanlegget og inn i en renne pannen. Imidlertid kan isen noen ganger form på fordamperen spoler for en rekke årsaker, for eksempel skitne kondensator spoler eller blåseviftebladene. Forebygging av is på en fordamperspiral er ganske enkel og kan oppnås gjennom en grunnleggende vedlikehold.

Bruksanvisning


•  Unngå å bruke klimaanlegget når omgivelsestemperaturen er kjølig eller kaldt. Hvis temperaturen synker under 32 grader Fahrenheit, kan denne kalde luften fryse når den krysser fordamperen spoler.

•  Slå av og koble fra klimaanlegget. Åpne frontpanelet og bruke en boks med komprimert luft, som er tilgjengelig på de fleste jernvareforretninger, til å blåse bort skitt og rusk fra fordamperen spoler. Hvis spolene er skitne, kan riktig luftstrøm bli hindret, noe som resulterer i isen.

•  Tørk av blåseviftebladene med en ren, fuktig klut. Hvis viftebladene er skitne, vil mindre luft flytte og kan føre til en opphoping av is på fordamperen spoler.

•  Kontakt en servicetekniker hvis ingen av disse trinnene løser problemet, som andre mulige problemer inkluderer et lavt kjøle nivå eller termostatisk ekspansjonsventil problemet, som begge kan kreve profesjonell hjelp.