Hovudside

Hvordan jordfresere Work

by Walther

Hvordan jordfresere Work

Ved hjelp av jordfresere


Jordfresere jobber via de samme prinsippene som styrer gressklippere. En motor anvendes for å slå en rekke blad, som kan plasseres på ulike nivåer for spesifikke landskaps arbeid. Den primære forskjellen er at en gressklipper skiver er parallelt med bakken, og brukes til å klippe gresset på en viss høyde uten å grave i jorda, mens en rototiller bruker en serie med gravebladene er plassert i fronten av enheten, designet for å være delvis i bakken og delvis over den. I denne forbindelse, en jordfresere aksjer den mest til felles med Torvskjærere, maskiner som brukes til å grave rusk ut av plen senger.

Rototiller bruksområder varierer avhengig av gartner og type landskapsprosjekt. De er en absolutt verktøy og kan ikke brukes rundt planter eller gress som gartnere ønsker å bevare, siden bladene grave ned minst en fot i jorda. Under nøye retning, kan jordfresere kutte merkede stier gjennom jorden eller følge linjene i blomsterbed, så lenge det ikke er noen steiner, rør eller andre gjenstander i veien. Gartnere bruker vanligvis jordfresere for to forskjellige aktiviteter: forberede jorden for landskaps og snu jord.

Turning Soil


Snu jord er den mest vanlige bruken av jordfresere. Jord som har blitt brukt tidligere for planter som grønnsaker eller blomster noen ganger må slås for å avsløre næringsstoffer begravd dypt i bakken og å la jorda aerate. Jordfresere kjøre baner over jord (etter at de fleste plantemateriale er blitt fjernet), graving i dyp med sine blad og presser jord opp til overflaten i en kontinuerlig prosess churning. En klaff plassert bak rototiller jevner ut jorda igjen, noe som gjør den klar for nye frø eller transplanterer. Erfarne gartnere bare snu jorda på denne måten på visse tider av året, når bugs og ormer er mindre sannsynlighet for å være til stede. Rototilling kan drepe disse gunstige skapninger, som bidrar til å snu jorda selv.

Gartner Formål


Rototilling også brukes til å skape nye blomsterbed eller bryte opp herdet jord. Hvis gartnere ønsker å lage nye stier gjennom sine plener eller utviklet flere områder for hager, de bruker jordfresere å forberede jorda, løsne det og nivå det ut så det kan arbeides med. I dette tilfellet, kan steiner og uventede jordiske gjenstander utgjøre problemer når rototilling. Hvis området er klart, skjønt, så prosessen er en utmerket mulighet til å legge næringsstoffer til jorda ved sprinkling et lag av gjødsel eller rik, butikk-kjøpte jord på toppen av bakken. Den rototiller vil da blande jorda sammen langt mer grundig enn de fleste håndverktøy kunne.