Hovudside

Hvordan legge klær i en vaskemaskin

by Walther

Legge klær i en vaskemaskin kan virke enkelt. Men det er faktisk ganske utrolig hvor mange faktorer som må vurderes for å få det riktig balansert uten overbefolkning.

Bruksanvisning


Disse tiltakene vil sikre riktig balanse og hindre overbefolkning når du vasker klær.


•  Pre-sort skittent tøy i henhold til farge og type. Hver last bør bestå av både små klesplagg og større stykker, så vel. Dette holder maskinen balansert, og bidrar til å sikre at klærne blir riktig friksjon for rengjøring. Klærne bør være i stand til å bevege seg og gni sammen mens maskinen propaganderte. Denne friksjonen hjelpemidler i fjerning av smuss.

•  Legg klærne til maskinen, være forsiktig med å overfylle. Når maskinen er overbefolket, så vannet og klær vil ikke være i stand til å bevege seg, og vil ikke få ren. Fremgangsmåten i henhold agitasjon, såpevann beveger seg rundt, og friksjonen forårsaket av klær gni sammen er det som gjør dem rene. Også, når maskinen er overbelastet såpe ikke skyll ut. Kombinasjonen av smuss og såpe vil svekke fibrene i materialet over tid.

•  Forsiktig klapp klærne ned for å være sikker på at alt passer inn i maskinen. Ved å klappe klærne ned er det lettere å anslå hvor mye plass det er igjen. Det er også lettere å fortelle om lasten er riktig balansert. Pass på å ikke presse hardt, da dette vil komprimere klærne og vann vil ikke sirkulere skikkelig.

•  Fyll vaskemaskinen helt. Dette er ikke bare energieffektiv, men også sparer tid. Hvis det ikke er nok vaskeri for en full last, er det best å vente til det er mer klær for å legge til.

•  Praksis lasting maskinen med ulike kombinasjoner. Etter lasting maskinen flere ganger, bør det bli lettere å måle størrelsen på laster og hvordan du skal balansere hver last. Svært store elementer som dyner og sengetepper kanskje ikke har nok plass til skikkelig agitere. Det kan være bedre å vaske disse elementene i en kommersiell vaskemaskin.

Tips og advarsler


  • Befolkning en vaskemaskin ikke bare en dårlig jobb med å fjerne såpe og smuss, men kan også føre til mer rynker i stoffet.
  • Hvis stoffet er utsatt for pilling, er det best å ha ekstra vann for å redusere slitasje. Dette gjelder for stoffer som finvask, ull, og mange syntetiske fibre.
  • Vedlikeholde maskinen ved å fylle den med varmt vann til det høyeste nivået og legge blekemiddel. Kjør vaskemaskinen gjennom en hel syklus. Denne praksisen er anbefalt for å fjerne vaskemiddelrester og bakterier .. Dette trinnet bare må gjøres av og til
  • Når du er i tvil, kan du lese produsentene omsorg etiketten for instruksjoner. Noen ganger produsenten anbefaler at varen skal vaskes separat.