Hovudside

Hvordan bruke eddik som rengjøringsmiddel & Desinfiserende

by Walther

Eddik er ikke bare et populært krydder, men også en miljøvennlig, økonomisk og effektivt rengjøringsmiddel. Bruk eddik til å desinfisere baby leker og utstyr, tørke ut lukt og fjerne vanskelige flekker og rester.

Bruksanvisning


•  Rengjør kaffetrakter. Hvis du bruker din kaffetrakter ofte, vil det samle kalkavleiringer og andre rester. Minst en gang i måneden, fylle halvparten av kaffekanne med hvit destillert eddik og fyll resten av veien med vann. Kjør kaffetrakter. Gjør dette to ganger. Eddiksyre i eddiken vil oppløse avleiringer.

•  Eliminer kjæledyr lukt. Hvis din katt eller hund hadde et uhell på teppet, kan du fjerne lukt og rense det meste av flekken med en blanding av hvit destillert eddik og natron. Bruk en bolle for blanding, som den burde ha mer væske enn pulver. Plukk opp eller tørke opp så mye av rotet som du kan, dyppe en liten børste inn din blanding og gjelder for teppet. Skrubb flekken i små, sirkulære bevegelser. Vent 24 timer før støvsuging. Du kan gjenta prosessen hvis flekken fortsatt er synlig.

•  Fjern kalkavleiringer fra stål potter. Hell en blanding av 50 prosent vann og 50 prosent hvit destillert eddik i gryten og kok opp. De kalkavleiringer bør klare. Vask potten som normalt med såpe og vann.

•  desinfisere kjøkken og bad områder. Den amerikanske regjeringen anerkjenner ikke eddik som desinfeksjonsmiddel, fordi det ikke er registrert som et plantevernmiddel med Environmental Protection Agency. Men ifølge Self-Healing Expressions, studier viser at en 5 prosent eddik løsning "dreper 99 prosent av bakterier, 82 prosent av mugg, og 80 prosent av virus." Hold en blanding av eddik og vann i sprayflasker i ditt kjøkken og bad. Bruk den til å desinfisere skjærebrett, kjøkkenbenker, retter og bad overflater.

•  Desinfiser baby leker ved å vaske dem i en blanding av hvit destillert eddik og såpevann. Dette er en giftig alternativ for å sikre at barnets leker forbli bakterie-fri.

Tips og advarsler


  • Hvit destillert eddik er billig, og du kan finne det i alle store supermarkeder. Du kan selv være i stand til å kjøpe den for mindre på et nærliggende dollar butikken.