Hovudside

Grunner til å erstatte en termostat

by Walther

Grunner til å erstatte en termostat

En termostat er hva styrer mekanisk temperatur kjøling eller oppvarming systemer i ditt hjem, kontor bygning, bil, eller apparatet. Termostat design varierer i henhold til enhetene termostatene jobber med, men de virker for samme formål: de tillater deg å opprettholde en bestemt omgivelsestemperatur og, til slutt, holde gass og energi regninger innenfor budsjett. Det er derfor viktig å kjenne symptomene som forteller deg det er på tide å skifte en termostat.

Aldring Unit


Glad Leve magasinet antyder at hvis din oppvarming eller air condition enhet er mer enn 15 år gammel, er du nesten sikker på at termostaten må kanskje skiftes ut. Se opp for eventuelle tegn på at termostaten ledningsnett har alderen.

Energieffektivitet


Selv om både termostat og temperatur-kontrollerende enhet fungerer fint, hvis termostaten din er en gammel modell, bør du vurdere å erstatte den med en digital en. Nyere termostat modeller lar deg øke enhetens effektivitet ved nøyaktig overvåking temperaturer og programmering driftstider som passer en daglig timeplan.

Enhet Overoppheting


Når det gjelder motorkjøretøy, er en termostat en relativt enkel fjærbelastet enhet. Det kan åpnes og lukkes, avhengig av temperaturen på bilen motorens kjølevæske, slik at kjølevæske kan strømme gjennom motorens systemer og til radiatoren når det er for varmt. En dårlig termostat kan være årsaken motoren overopphetes. Hvis du ser symptomer på overoppheting av motoren - eller i noen tilfeller, vents ingen varmeeffekt i bilens varmeapparat - bør du ha termostaten sjekket for å se om det fortsatt fungerer eller må byttes ut.

Defekt temperaturavlesninger


Hvis du ikke ser eller føler noe problem i hvordan temperaturstyringsenhet fungerer, men din temperaturmåleren viser en vesentlig forskjellig temperatur lesing fra den du sensing, kan det være på tide å skifte termostat. Det kan bare bety at termostaten er temperaturmåleren er på blinke. Dette er sant for biler samt for hjemme oppvarming eller avkjølingssystemer.

Mistet Programming


Hvis du har et stort hus eller administrerer et kontor, høy ytelse oppvarming, ventilasjon og air condition-systemer (HVACs) trenger virkelig effektive programmerbare termostater. Hvis du opplever strømbrudd ofte, og termostaten din ser ut til å alltid "glemmer" eller mister program du har lagt inn, kan det være en av de eldre modellene. Du ønsker kanskje å bytte til en programmerbar termostat med "power stjele" teknologi og back-up batterier for å unngå å bekymre, eller glemme å omprogrammere de riktige temperaturer og bruksplaner senere.