Hovudside

Rettsmidler for svarte flekker på Pepper Planter

by Walther

Peppers har både en kulinarisk og pryd formål. De er et fast innslag i våre bakgård hager; dyrket for deres variasjon i smak, farge og form. Som enhver levende ting, planter og deres respektive frukt er utsatt for bakteriell infeksjon.

Svarte prikker på Pepper Planter


Svarte flekker på pepper planter og deres frukt er forårsaket av et frø-borne bakterier. En infisert anlegget vil understreke, som gir mindre frukt og bremse sin 'vekst. Anlegget vil også begynne å miste sin "blader. Bakterien favorisere våte forhold for å reprodusere og krever vegetative sak å vokse i. Ifølge Ohio State University Extension i Columbus, Ohio, patogenet "kan overleve opptil seks måneder i infiserte avling rusk i jord." Bakterien spres gjennom håndtering av planter, vind-drevet, eller mekanisk gjennom utstyret.

Begynn med forebyggende tiltak


Bakteriell spot er vanskelig å kontrollere, så det er lettere å starte med forebyggende tiltak. Stressede planter er mer utsatt for sykdommen. Begynn med renslighet i hagen din. Fjern avling rusk fra hagen. Kast syke plantemateriale i stedet for å resirkulere det som mulch. Bruk en 1-10 blanding av blekemiddel og vann for å desinfisere hageredskaper. Praksis vekstskifte. Kontrollerende ugress vil tillate mer luftsirkulasjon og mindre vegetative rusk for bakterien å oppholde seg i. Bruk lyd vanningspraksis. Vann tidlig på dagen, for å sikre plantene har tid til å tørke. Bruke et drypp system og mulch å bremse fordampning, i stedet for over-head vanning. Peppers som fuktig jord, men de liker ikke å bli overwatered.

Dyrke sorter som er resistente


Kjøp bare sertifiserte sykdomsfrie planter og frø. Dyrke sorter som er resistente mot bakteriell spot. Katalog med beskrivelser eller kodene på hagesenter planter vil gi denne informasjonen. Ohio University Extension advarer om at «ingen av de tilgjengelige pepper varianter er motstandsdyktig mot alle kjente raser av bakteriell flekk patogen." Når du planter, ta hensyn til avstand så den modne anlegget vil ikke være overfylt og luften kan sirkulere. Unngå å jobbe i hagen din mens bladverket er våt.

Plantevernmiddel Spray


Et plantevernmiddel som inneholder fast-kobber kan sprayes på anlegget, men det vil bare drepe bakterier som er på bladet overflaten og ikke bakterier som bor inne i bladet. Det er best å sjekke med din lokale forlengelse agent for programinstruksjoner som er relevante for din hagesonen. Denne bakterien er vanskelig å kontrollere gjennom sprøyting. Et annet alternativ er å unngå det infiserte området. Konsentrere seg om å minimere sekundær spredning.