Hovudside

Forskjellen mellom Fuji mødre og mødre

by Walther

Forskjellen mellom Fuji mødre og mødre

Navnet "krysantemum" kommer fra gresk og betyr "gyllen blomst." Faktisk, de mange-leaved blomster kommer i et bredt spekter av farger, men de gule og gull-tonet varianter er blant de mest kjente. Fuji mamma er en av mange varianter, kjent for sin karakteristiske petal form og iøynefallende farger.

Farge


Selv krysantemum er kjent for sitt utvalg av gult, bronse og halm farger, kan du finne varianter i praktisk talt hvilken som helst farge. For eksempel, Hage krysantemum (Dendranthema morifolium), en populær arter blant hjem gartnere, kommer i korall, laks, rosa, lilla, burgunder eller lavendel. Hjem gartnere i kaldt klima kan ta særlig tilfredshet i displayet, ofte den siste utbrudd av farge før vinteren begynner. Fuji Mamma har vanligvis røde blomster, men du kan også finne den med rosa, gule eller hvite blomster. Noen varianter av Fuji mødre og andre mødre har også to-tonet blomster, med striper eller flekker.

Form og størrelse


Fuji mamma er en ganske kompakt utvalg av krysantemum, og nådde en høyde på ca 15 inches. Generelt, krysantemum varierer i høyde fra 15 inches til 3 meter avhengig av variasjon og planting plassering. Når dyrket i beholdere, en enkelt Fuji mum planten vokser vanligvis godt i en 6-tomme potten. Alle mamma blomster har en kombinasjon av disk og ray-formet kronblader, mye som solsikke, en nærstående art. Kronbladene mot midten av blomsten er disk-type, kort og tettpakket. På kantene av blomsten, den ray-type kronbladene er lengre med en løsere mønster. Fuji mammas blomster har en utpreget konveks form.

Dyrking


Planting mums er en praktisk måte å legge farge til hagen din sent i vekstsesongen. Dyrket i Kina siden Kristi tid, blomstene er lett å vokse som enten ettårige eller stauder. Hage mødre er hardfør gjennom USDA hardførhet sone 8, der årlige lows dip til 10 grader Fahrenheit. Blomsterhandler mødre, derimot, trives i klima så langt nord som USDA hardførhet sone 4, hvor temperaturene falle til -30. Fuji mødre er blant de mindre hardføre sorter, klarer seg best i varmere steder.

Tilleggsvurderinger


Å vokse sunne mødre, enten Fujis eller annen variasjon, bruke godt drenert jord med en generøs mengde organisk materiale. Vanne dem sjenerøst, spesielt under blomstringen. Mulch rundt en seng av mødre å hjelpe jord beholde tilstrekkelig vann og for å redusere luke problemer. Gjødsle ukentlig. Ivareta disse voksende kravene vil redusere t problemer som pulveraktig mugg, Botrytis sykdom på planter, blad flekker, virus og nematoder.