Hovudside

Hvordan å opprettholde en Vaskemaskin

by Walther

Ingen maskin opererer evig uten vedlikehold, og vaskemaskinen er ikke annerledes. Imidlertid kan det virke rart å tenke på at du faktisk trenger å vaske vaskemaskinen. Følgende er noen trinn for å hjelpe deg å opprettholde vaskemaskinen slik at den vil fortsette å jobbe for deg i årene som kommer.

Bruksanvisning


•  Kontroller slanger og koblinger. Pass på at slangene ikke er sprukket eller blemmer, er beslag ikke bli korrodert og ikke vann drypper. Det er en god idé å erstatte slanger og koblinger som en del av vanlig vaskemaskin vedlikehold hvert 3 år eller så, selv om du ikke ser noen problemer.

•  Nivå maskinen. Bruk et vater og juster maskinens føtter inntil boblen indikerer at maskinen er i vater. En vaskemaskin som smeller rundt med hver last må utjevnes før det bryter ned.

•  Hold utsiden av vaskemaskinen ren. Såper og blekemidler vanligvis ikke vil skade utsiden av maskinen, men flekkfjernere og andre kjemikalier du kan lagre på toppen av maskinen makt.

•  Rengjør karet. Dette bør gjøres hver tredje måned. Sett vaskemaskinen på varme, og hvis det er en innstilling for ekstra skitne klær, velge det. La karet fylles med vann, deretter legge til tre kopper hvit destillert eddik og en 1/2 kopp natron. Når karet begynner å renne, fremme syklusen å spinne. Etter syklusen ender, sett vaskemaskinen til kaldt og kjøre en annen syklus.

•  Skyll vaskemaskinen dispensere. Hvis du kan fjerne dem, gjøre det og suge dem i varmt vann. Mens de er soaking, rense ut gunk som samler seg rundt dem og mellom toppen av maskinen og karet. Hvis du ikke kan fjerne dispensere, helle varmt vann gjennom dem før de er rene for godt vedlikehold.

•  Bruk mindre vaskemiddel og tøymykner. Klærne vil få like ren med halvparten av anbefalt mengde. Fortynne din tøymykner med vann eller prøve å bruke hvit destillert eddik i stedet. Vanligvis er flytende vaskemiddel bedre enn pulveret.

•  Få et servicebesøk som en del av rutinen vaskemaskin vedlikehold. Livet til din maskin kan forlenges hvis du har en tjeneste person fjern frontdekselet og rengjør innsiden av vaskemaskinen. Du kan også gjøre jobben selv om maskinen er en topp loader, og du koble den først. Prøv aldri å fjerne frontpanelet på en front-lasting maskin.

Tips og advarsler


  • Du vil ikke være i stand til å rense en tom front-lasting vaskemaskin fordi det vil nekte å fylle. Plasser et par gamle, rene håndklær inne, tilsett eddik og natron, og slå deretter på maskinen.
  • Bland aldri blekemiddel med eddik, sitronsaft eller ammoniakk fordi blandingen avgir svært giftige gasser.
  • En blemmer slangen er i ferd med å sprekke, så erstatte den med en gang.