Hovudside

Hvordan jeg Grow løker i Vaser Do?

by Walther

Hvordan jeg Grow løker i Vaser Do?

Selv om mange våren-blomstrende pærer kan bli tvunget til å blomstre tidlig innendørs i jord, kan paperwhite pinselilje og Hyacinth pærer dyrkes i et klart glass vase delvis fylt med vann. Starte pærer i vann gir dem og deg en jump start på våren og lyser opp et rom med farge og søte dufter i de lange dagene av senvinteren. Begynn med store, glatte pærer med ingen tegn til kutt og blåmerker. Store, sunne pærer vil produsere de største blomstrer, ifølge nettstedet Penn State Cooperative Extension.

Bruksanvisning


Paperwhites


•  Plasser en 1-tommers lag med småstein, steiner eller glassperler på bunnen av et klart glass vase.

•  Nestle bunnen av paperwhite pærer inn i småstein, med roten slutten av hver pære vendt ned. Rotenden er vanligvis den bredeste delen av pæren. Pærene skal ikke være rørende.

•  Hell vann i vasen, slik at nivået av vannet er 1/2 tomme under overflaten av steinlaget. Bunnen av pærene skal ikke berøre vannet, eller de vil råtne. Legge til noen flere småstein mellom pærene å holde pærene oppreist sikkert.

•  Flytt vase til en solrik og kjølig rom der temperaturen holdes på ca 60 grader F. Etterfyll vann som det fordamper. De Paperwhites blomstrer i cirka tre til seks uker.

Hyacinth


•  Fyll den nederste delen av et glass eller plast, timeglassformede vasen med vann. Hyacinth vaser kan kjøpes på hagesentrene.

•  Plasser pære i toppen av vasen med den brede siden av det pekte ned. Tilsett ytterligere vann om nødvendig, for å holde nivået av vannet like under bunnen av pæren Røttene vil strekke seg ned i vannet, men pære selv må holdes tørr.

•  Flytt vase i et kjølig mørkt sted. Temperaturen bør være mellom 40 og 50 grader F. Sett en svart plastpose over vase å holde lys ut, hvis det er nødvendig.

•  Ta hyasint i en varm, solrik plass når Hyacinth bud strekker seg 2 til 3 inches over toppen av pære. Dette skjer omtrent åtte uker etter flytting pæren i mørket. Etter ytterligere 4-5 uker, vil Hyacinth være i full blomst.