Hovudside

White Mountain Ash Tre Fakta

by Walther

White Mountain Ash Tre Fakta

Den europeiske fjellet aske treet (Sorbus aucuparia), også kjent som en rogn, produserer prangende, hvite blomst klynger på våren og forsommeren. Klyngene har en flat topp og måle opp til fem inches i diameter. De blomstrer vises mot en bakgrunn av treets grønne blader. Etter blomstring, vises rødoransje bær klynger som kan inneholde opp til 40 bær. Fugler elsker bærene som vedvarer inn i de sene sommer eller vintermånedene.

Historie & Folklore


Den europeiske fjellet aske treet vokser gjennom de britiske øyer. Treet har sentrum scene i mange legender. Folklore holder at treet har magiske egenskaper. Druid staber gang ble laget av tre fra treet. Skip ville en gang bære grener fra treet på grunn av overtroisk tro at det ville avverge en ventende storm. Treet er funnet i grav fordi det var en gang plantet på gravene for å holde de døde å stige opp og hjemsøker de levende. Veden fra treet ble også antatt å beskytte mot magi og hekser.

Vekstkrav


Treet kan vokse til en høyde på rundt 25 til 30 fot. Den har en bredde på opptil 25 meter. Treet vokser i en oval form og er en ideell vindfang. Fjellet aske vil ikke tolerere saltholdighet, og foretrakk en jord pH på 4,5 til 7,5. Det tolererer ikke altfor våte føtter, men krever fuktig jordsmonn å vokse godt. Den vokser best i full solen. Treet har god vinter hardførhet og vil vokse ned til en US Department of Agriculture Plant hardførhet sone 3.

Rose slektstre


Til tross for tre navn, har det ingen relasjon til sanne asketrær (Fraxinus spp.) De to trær har et lignende utseende og både produsere sammensatte blader. De sammensatte bladene på fjellet aske treet måle opp til 9 inches i lengde og har ni til 15 individuelle oval brosjyrer. I løpet av høsten, kan treet produsere røde blader, men bladene også kan falle til bakken uten å endre farge. Treet tilhører rosefamilien. Det lett selv-frø over hele landskapet.

Bruksområder, Problemer og varianter


Møbler og verktøy har blitt produsert fra tre av treet. Frukten gjør favoriserte syltetøy og gelé. Historisk treet har blitt brukt til å behandle diaré, sår hals og hoste. Treet har også blitt brukt til å produsere antibiotika fordi den inneholder parasorbic syre. I bolig landskapet treet gjør et mellomstort skygge prøven. Mange sortar eksisterer. Noen produserer gul eller rosa frukter. De varierer også i størrelse. Treet er mottakelighet for pærebrann og forderve. Bladlus og skalaer kan ofte forekomme, men gjør veldig lite skade en gang behandlet.


Relaterte artikler