Hovudside

Krøllete blader på en Texas Ash

by Walther

Texas ash Fraxinus texensis er en nær slektning av den hvite aske Fraxinus americanus og lider mange av de samme problemene. Dette raskt voksende treet overlever gjennom det meste av USA, selv om det ikke gjør det bra i kaldt klima. Texas aske gjør en utmerket skygge treet og gjør det bra i tørt vær og et bredt spekter av jord. Dette treet er relativt kortvarig og lider av en rekke skadedyr og problemer, inkludert krøllete eller forvrengt blader.

Verticillium Wilt


Denne soppsykdom angriper en rekke treaktige trær og busker, inkludert Texas aske. Verticillium wilt sprer seg fra røttene av døde trær og er mest sannsynlig å skade eksemplarer allerede stresset fra varme eller tørke. Later curl, blir gule eller røde mellom årer, wilt, til slutt dø og falle av. Verticillium wilt også dreper hele grener og discolors yteved. Denne tilstanden dreper treet i tid. Verticillium wilt kan ikke behandles når en infeksjon begynner. Opprettholde gode kulturelle forhold og unngå skader på røttene og lavere trunk hindrer denne sykdommen.

Bladlus


Bladlus er små insekter som drikker saft fra blader, stengler og andre myke plantedeler. De kommer i en rekke arter og angrepet mange plante og treslag. Når disse insektene lever av Texas aske blader, arrvev de produserer fører bladene til å krølle og forvrenge. Bladene også gulne og bli forkrøplet. Bladlus produsere en søt stoff kalt honningdugg, som oppfordrer sopp som sotet mold. Disse insektene er usannsynlig å drepe Texas asketrær, men kan svekke dem til andre sykdommer. Oppmuntre sine naturlige fiender og ved å spraye små trær med neem olje eller insekt såpe kontroller bladlus.

Leaf Valser


Blad rullene er larve form for mellomstore møll og beiter på bladene av eik, ask, bjørk, lønn, poppel og andre trær. Disse insektene tygge kantene av nye blader, forårsaker dem til å bli fillete ute. De har også rulle blader opp og knytte dem med silke, og skaper et gjemmested for seg selv. Alvorlig skadede blader kan falle av treet. I tilfeller av alvorlige infeksjoner, kan disse insektene defoliate treet. University of California - Davis anbefaler å kontrollere bladruller i Texas aske ved hjelp av Bacillus thuringiensis, en bakteriell-kontroll teknikk som dreper larvene men ikke fordelaktig insekter. Bruke konvensjonelle plantevernmidler som en siste utvei.

Ash Leaf Rust


Ash blad rust er en sopp tilstand vanlig i det nordøstlige USA. Denne tilstanden rammer hvitt, grønt og sort aske, samt Texas aske. Denne sykdommen sprer seg via luftbårne sporer og infiserer nye blader, forårsaker galls på grønne kvister og mørke eller rødlige flekker på brosjyrer. Flekkene føre bladet å forvrenge og krølle i tid. Alvorlige tilfeller føre til at treet skal se brent eller mister bladene. Alvorlige tilfeller kan svekke trærne til vinterskader og andre sykdommer, men mest aske rust ikke dreper verten. Forhindre alvorlige infeksjoner ved å holde trær i god stand med regelmessig vanning og gjødsling. Påfør soppdrepende spray som trengs.