Hovudside

Skade Fra en Crown Cement Failure

by Walther

Skade Fra en Crown Cement Failure

Tannkroner, også kjent som caps, er kunstige tenner laget av materialer som porselen, keramikk, metaller eller harpiks. Kronene er brukt til å dekke ødelagte eller skadede tenner, eller å gi stabilitet til omkringliggende tennene. Den opprinnelige tann er kuttet eller innlevert ned for å få plass til kronen, noe som passer over den gamle tannen som hånd i hanske og er sementert på plass. Med tid og kontinuerlig bruk, kan dette sement løsne og oppløse, forårsaker kronen til å falle av og skape et potensial for andre problemer.

Tann Forurensning


Når en krone faller av, kan den eksponerte tann bli belagt med bakterier, åpner det for plakk og forfall. Fjern kronen fra munnen; gni forsiktig en tannbørste over eksponert tann. Du kan føle følsomhet hvis tannen roten er fortsatt intakt. Bruk børsten til å rengjøre av kronen, så vel. Tillate både lufttørke. Dersom tannen vil bli utsatt til fortsatt bakterier, for eksempel mat eller drikke, for en dag eller så før tannlegen kan reparere kronen, vil denne prosessen må gjentas på den eksponerte tann.

Tann pådrag


Hvis kronen blir stående en god stund før det blir satt inn igjen, er det mulig at de resterende tann kan skifte i tannkjøttet, forårsaker trengsel eller skader på omkringliggende tennene. Dette kan også påvirke tennene som motsetter seg det på tannkjøttet under eller over den eksponerte tann. Shifting kan forekomme i løpet av få timer, noe som gjør det viktig å gå til tannlegen så fort som mulig. Dersom det er en forsinkelse, unngå tygging og biting for å minske muligheten for at skifte kan finne sted.

Crown Damage


Som sement svikter og kronen løsner, kan den bli skadet av andre tenner. Kronene ofte faller ut i løpet av tyggeprosessen og kan skrapes, ødelagt eller knust av andre tenner i øyeblikket etter avløsning før du innser at kronen har falt av. Du bør fjerne det fra munnen din umiddelbart for å unngå å svelge eller inhalere det. Mens det kan passere gjennom en kropp uten å skape skade, ville fordøyelsesprosessen gjengi den ubrukelig.

Gum Disease


Når sementen løsner under en krone, kan den tillate at kronen for å skifte på den underliggende tann; Dette kan skape et gap under kronen som gjør at bakterier og plakk å bygge opp og begynne å ødelegge omkringliggende tannkjøtt. Dette kan skje selv når kronen fortsatt ser ut til å være på plass. Tegn på et problem er blødning eller betent tannkjøtt, rødhet, og en viker tannkjøttet. Hvis noen av disse symptomene oppstår, gå til tannlegen umiddelbart å ha kronen riktig montert og recemented.