Hovudside

Er Lawn gjødsel Giftige til Pond Fish?

by Walther

Er Lawn gjødsel Giftige til Pond Fish?

Dammer er ofte i skuddlinjen når det gjelder plengjødsel vask i etter en regn. Eiere må være forsiktige med å bruke høy nærings gjødsel som de kan være indirekte skadelig for fisken.

Fosfor


De fleste gjødsel inneholde svært høye nivåer av fosfor som er et viktig næringsstoff for å vokse grønt, solid gress og planter. Gjødsel som ikke er vasket ned i bakken av regn etter hvert renner inn i lavmål av din bolig - dammen.

Alger Blooms


Høye nivåer av fosfor kan forårsake algeoppblomstring som kan skygge ut gunstig vegetasjon og redusere den estetiske verdien av dammen. Store algeoppblomstring konsumere høye nivåer av oksygen om natten og pigg pH-nivåer, som begge kan være skadelig for fisk

Nedsenkede Weeds


Skadelige nedsenkede ugress kan fort komme ut av kontroll når fosfor nivåer pigg. Store samfunn av ugress som hydrilla og eurasiske vann milfoil kan bokstavelig talt fylle innsjøer fra topp til bunn og drastisk redusere fisk habitat.

Flytende Weeds


Duckweed og watermeal er to av de minste flytende ugress, men med høye nivåer av næringsstoffer disse ugress kan dekke en dam. Med liten eller ingen sollys inn en dam, hindrer planter fra å produsere oksygen, fisk er i faresonen for oksygenmangel.

Alternativ


Å holde fisken trygt og redusere dammen vedlikehold, bruk en nei eller lav-fosfor gjødsel. Ekstern lasting av næringsstoffer vil fremdeles forekomme naturlig fra blader og andre organiske stoffer som kommer inn i dammen, men man oppnår bedre situasjonen ved ikke bidrar til belastningen.