Hovudside

Hvordan Grow en Nespoli treet

by Walther

Hvordan Grow en Nespoli treet

Eriobotrya japonica, vanligvis kjent som Nespoli eller nespole treet, loquat og japansk plomme, er en frukt bærende eviggrønne innfødt til Kina. Loquats trives i USDA hardførhet soner 7 til 11, og de er motstandsdyktig mot tørke. Hvis du bor i noen av de kjøligere soner, har anlegget våren etter all fare for frost passert. Ellers kan du plante loquats som helst på året. Når etablert, Nespoli trær krever svært lite vedlikehold.

Bruksanvisning


•  Klargjør planting plassering. Velg et sted som får seks til åtte timer med full sollys hver dag. Spre 4-tommers lag av både torvmose og perlite over toppen av jorda og bland dem i til de beste 12 inches av jord med en hage gaffel.

•  Kjøp en Nespoli tre fra din lokale planteskole. Se etter trær med solid, voksaktig grønne blader og glatt, lys brun bark. Unngå noen trær med visnet, misfargede blader og sprø lemmer.

•  Grav et hull som er så dypt og dobbelt så bred som barnehagen container. Fjern sapling fra beholderen og ta jord fra roten ballen. Avdekke røttene hvis de har blitt pot-bundet og plasser sapling i hullet. Spre røttene ut over bunnen av hullet.

•  Fyll hullet med jord. Trykke lett på jorda rundt røttene for å holde luftlommer borte fra dem. Fyll hullet med vann når det er omtrent halvfull. Fylle hullet fullstendig når vannet er tappet inn i jorden. Vanne ungtrær igjen. Spre 3 til 4-tommers lag av mulch rundt bunnen av treet. Hold mulch ca 4 inches bort fra stammen for å unngå råtne eller infeksjoner.

•  Vann sapling gang hver par dager for å holde jorda fuktig mens den etablerer seg i hagen din. Når du legger merke til ny vekst begynner å danne, begrense vanningsfrekvensen til en gang i uken. Mate treet en gang i måneden gjennom høsten etter at den har etablert seg. Bruke et tre gjødsel og følg instruksjonene på emballasjen for beløp å bruke og programinstruksjoner.