Hovudside

Slik installerer Chimney liners

by Walther

Slik installerer Chimney liners. Lining skorstein er nødvendig, spesielt når skorstein er gammel, og slimhinnen er ikke lenger intakt. Risikoen for røyk og karbonmonoksid lekker inn i ditt hjem gjennom pipa når vedfyring om vinteren er for stor til å ignorere. Heldigvis finnes det billigere alternativer til å gjenoppbygge skorstein for å løse problemet: installere en skorstein liner.

Bruksanvisning


•  Clear unna eventuelle hindringer i skorsteinen. Oppdage disse hindringer ved å senke en sonde inn i skorsteinen. Sonden ikke bare oppdager noen hindringer, men måler det indre av skorsteinen i tillegg.

•  Leie en feieren å rense pipa for deg, eller rense det selv. Senk en rengjøringsbørsten ned skorsteinen med en kjetting og trekke den opp igjen. Skorstein børster er tilgjengelig på noen maskinvare eller byggevarebutikk.

•  Velg en skorstein liner for din skorstein. Fleksible skorstein liners laget av rustfritt stål og andre materialer er tilgjengelig som tillater deg å erstatte rutefly billig. Velg største montering skorstein liner for å maksimere din skorstein interiør plass.

•  Installer skorstein liner ovenfra. Sett opp en vinsj på toppen av skorsteinen, og senke en linje ned slik at du kan feste den til skorstein liner. Tegn skorstein liner på plass ved å engasjere vinsjen, som trekker den på plass. Gjør dette trinnet sakte for ikke å skade liner.

•  Skru platene på bunnen av skorsteinen einstøing å holde den på plass, samt hindre noe røyk fra rømmer fra røykkammeret av skorsteinen inn i huset.

•  Hell en blanding av vermikulitt og sement ned pipa i mellom skorsteinen liner og skorstein stein eller tegl. Dette isolerer skorsteinen, slik at det å varme opp raskere, og slik at din ovn å varme mer effektivt.