Hovudside

Hva er tørket, malt, knopper, bark, frø og Stems av aromatiske planter kjent som?

by Walther

Hva er tørket, malt, knopper, bark, frø og Stems av aromatiske planter kjent som?

Utgravninger avsløre varierte bruksområder for planter før nedtegnet historie. Mumifisering ansatt bruk av mange plantedeler for menneskelig bevaring. Moderne egyptisk medisin bruker noen av de samme gamle medisinske herde funnet i utgravde gravene. Plantedeler, inkludert blomsterknopper, bark, frø og stengler, blir tørket og malt til urter og krydder for en rekke bruksområder.

Blomsterknopper


Nellik er tørket blomst knopp krydder fra en art av myrt treet. De er tilgjengelige som hele knopper eller malt til fint pulver. Kapers er blomsterknopper fra caperbush, Capparis spinosa, som er hjemmehørende i Middelhavsregionen. Lettest tilgjengelig i syltet form, er kapers også bevart med salt eller tørket og malt. Lavendel er en av de mest duftende av de aromatiske urter og har mange anvendelser. Tørkede blomsterknopper legge duft til poser og potpourri og bakke lavendel gir smak til kulinariske forberedelser.

Bark


En anerkjent bruk av tørket og malt bark er fra piletrær. På 1800-tallet, Rev. Edward Stone of Oxford bakken bark fra piletrær og administreres det 50 personer som feber kurativ. Salicin en forbindelse i selje, var den effektiv ingrediens. I 1899, Bayer selskapet markedsført et nytt produkt, kalt aspirin, fra syntetisert salisylsyre. Kanel er også et produkt av bakken bark fra asiatiske kanel trær og er skåret i pinner eller malt til pulver.

Frø


Tørket og malt krydder, for eksempel allehånde, sennep, spisskummen og koriander, er matlaging stifter. Allehånde er ikke en blanding av forskjellige krydder, men et bær fra en sentral-amerikanske treet. Det er en favoritt krydder i Jamaica matlaging. Culinary sennep kommer fra bakken sennep frø, men får sin velkjente gule fargen fra gurkemeie, et pulver bakken fra røttene av en ingefær familie slektning. Bakken frø fra koriander anlegget gi oss koriander, et krydder som brukes til å smaken asiatiske og indiske retter.

Stengelen


Basil er en populær aromatisk urt som smaker mange matvarer. Tørket basilikum stilker og blader har en lengre holdbarhet enn friske urter. Gressløk, medlemmer av løk familie, har hule stilker med en mild løk eller hvitløk smak. Lemongrass stengler, en ingrediens i thailandsk mat, vokse i gresskledde klumper. Det er lagt til som en frisk urt mens matlaging, eller tørket og malt til pulver og nytes som et krydder. Persille og kjørvel stammer, favoritt garnityr, også tørket og malt for kulinariske bruker.