Hovudside

Stell og Vanning av Mini Rose Planter

by Walther

Stell og Vanning av Mini Rose Planter

Du kan plante miniatyr roser innendørs eller utendørs. Miniatyr roser krever lite eller ingen vedlikehold, og dermed gjør dem ideelle for nybegynnere gartnere.

Vanning


Miniatyr roser krever bare ukentlig vanning. Hvis du bor i et klima med hyppige regn, gjør dette omsorg for miniatyr roser enklere. Hvis du bor i et område som får lite regn, husk å vanne en gang i uken, eller melde deg på vanning pærer eller et sprinkleranlegg.

Planting


Når plante miniatyr roser, bruker en blanding av gjødsel og plantejord. Ikke plassere anlegget for langt i hullet. Grav et hull som er en fot bred og en fot dyp. Plasser gjødsel og plantejord blandingen inn i hullet for å fukte jorda. Forsiktig bryte hverandre røttene og plassere rosene i bakken. Dekker kun røttene og stammen med gjødsel og plantejord blanding. Når plantet, vanner rosene grundig. Denne fremgangsmåten er egnet for potte miniatyr roser også.

Sollys


Miniatyr roser elsker direkte sollys. Derfor unngå skyggefulle områder hvis planting utendørs; hvis plante innendørs, må du huske å sette dem i et vindu som har direkte sollys i minst fire timer.

Beskjæring


Beskjæring består av å fjerne alle døde blomster og stengler. Beskjæring døde blomster fra en nypekjerret kalles også deadheading. Denne prosessen er avgjørende for roser av alle slag, inkludert miniatyr roser, og kan utføres når som helst intervall i løpet av en nypekjerret levetid.