Hovudside

Hånd Beading Verktøy for Tubing

by Walther

Hånd Beading Verktøy for Tubing

For å sikre fleksibel slange til metallrøret, må røret ha en hevet vulst nær enden av røret for å tilveiebringe et griperygg for en slangeklemme. En klemme strammet rundt slangen på den andre siden av perlen vil at slangen løsner under press. Den metallrør industrien produserer beaded rør i standard lengder; imidlertid å anvende en vulst til en klippet lengde av rør i felten, er en håndlist verktøy er nødvendig.

Parker Profilering Tool


Under WW II, produsert Parker Tool Company en høy kvalitet hånd beading verktøy for US Air Force og militære. Snart militær overskudd Parker beading verktøy ble førstevalget hele sivil luftfart og bilindustri. Parker verktøyet har siden gått ut av produksjon; har imidlertid Sky Geek organisasjonen sikret rettighetene til dette verktøyet, og har gjenopptatt produksjonen av en forbedret versjon. Verktøyet er like i mange henseender med en håndbetjent rør-skjæreverktøy. Den kappede enden av røret er plassert over en fritt dreie akselen maskinert med en hevet vulst profil ligger halvveis langs dens lengde; operatøren deretter klemmer et hjul maskinert med en samsvarende fordypning på utsiden av røret ved å skru en riflet håndtak på enden av verktøyet i en retning med klokken. Verktøyet blir så rotert rundt røret for å begynne vulsten. Operatøren gradvis strammer fingerskruen etter hver rotasjon for å danne det ferdige perle. Disse Parker-stil verktøy er tilgjengelig i ulike konfigurasjoner som passer kobber, aluminium og stål rør, alt fra 1/4 til 1-tommers i diameter.

EZ Tubing beader


Dette verktøyet ligner en gjenget bolt med en mindre bolt tredd gjennom sin sekskantet hode. Det omfatter tre justerbare jevnt fordelte fjærbelastede kuppelformet kuledannende stempler som stikker frem gjennom overflaten av verktøyhalvveis langs dens lengde. Verktøyet blir satt inn i enden av røret holdes i en skruestikke. Operatøren bruker en stor skiftenøkkel for å dreie verktøyet inne i røret, mens den mindre bolt som inneholder en konisk ende er progressivt trukket til med en mindre nøkkel. Den avsmalnende flate på enden av den indre aksel tvinges da de fjærbelastede kuledannende dyser utad mot innerveggen av røret. Denne handlingen gir en perfekt avrundet perle nær leppe av slangen. Ulike størrelser av EZ rør beader er tilgjengelige, men verktøyet kan bare håndtere aluminiumsrør med en veggtykkelse på mellom 0,035 og 0,065 tommer.

Cranked Profilering Tool


Kranken typen rør beader består av en firkantet boks montert i en skrustikke. Boksen har en sveiv på den ene side og to motstående hjulformede Selfanger fargestoffer på den motsatte side. Operatøren plasserer den første enden av røret over den nedre fritt dreie hann fargestoff. Han senker deretter større, gear drevet kvinnelig øvre fargestoff på utsiden av slangen ved å slå en toppmontert justeringsknotten med urviseren. Han skrur håndtaket to ganger for å dreie hjulet-drevet øvre fargestoff. Denne virkning dreier røret med sin yttervegg fastklemt mellom de fargestoffer, som danner begynnelsen av vulsten. Operatøren strammer reguleringsbryteren på toppen av boksen 1/4 omdreining for å senke den kvinnelige fargestoff og skrur håndtaket to ganger. Denne handlingen gjentas til operatøren ikke kan stramme justeringsknotten videre, og en perfekt avrundet perle er dannet nær kanten av slangen. Ulike størrelse fargestoffer er tilgjengelig for forskjellig diameter stål, kobber eller aluminium rør.