Hovudside

Behandling for Tre Midd

by Walther

Behandling for Tre Midd

Midd er en vanlig plage av prydplanter, busker og trær. Tre midd er vanligvis verre i perioder med varmt, tørt vær. For små til å sees med det blotte øye, er midd preget av fin silke web de spinner i løpet av vertstrær. Kontrollerende midd i trær er ofte en vanskelig oppgave, og krever ofte kjemiske kontroller.

Syringing


Midd er mindre utbredt i våte, regnfulle perioder fordi vann fører midd å falle fra greiner og blader. Syringing er en prosedyre som er innrettet til ved hjelp av dette prinsippet. Å sprøyte vann fra en slange eller spraydyse bringer en hard strøm av vann, som kan slå midd fra vertstrær. Syringing trær to til tre ganger hver uke kan styre tre midd infestations og bevare insekter som anses naturlig tre midd rovdyr.

Naturlige predatorer


Visse typer insekter som dame biller er naturlige rovdyr som lever av treet midd. Andre typer midd som Amblyseius spp. er rov midd, som beiter på treet midd. Releasing rov midd og insekter er et effektivt middel for midd kontroll, men fungerer best med lette angrep. Kontakt din lokale forlengelse kontor for å finne ut hvilken type naturlig predator vil samarbeide med treet og miljøforhold. Aldri gjelder plantevernmidler til trær etter utgivelsen naturlige predatorer fordi det vil drepe dem.

Såper og oljer


Hagebruk såper og oljer er effektive midd kontrollmetoder. Sovende og hagebruk oljer er ofte anbefalt for å drepe midd egg og sovende voksne midd i løpet av våren og høsten måneder. Hagebruk såper er oftest brukt på trær med midd i de varme sommermånedene. Disse produktene fungerer bare når de kommer i direkte kontakt med edderkopp midd og deres egg, så vær sikker på å bruke dem på en måte som dekker hele treet.

Miticiter


De fleste tre midd er ikke kontrollert ved hjelp av vanlige plantevernmidler. Miticiter er den mest effektive form for kjemisk kontroll i tre midd angrep. Huseiere har ofte en vanskelig tid å kjøpe kjemikalier som inneholder en sterk miticide. Noen produkter inneholder malation og diazinon, som er miticiter og er ofte effektive. De sterkeste og mest effektive miticiter er bare tilgjengelig for lisensierte plantevernmiddel applikatorer. Påfør noen miticide til treet i henhold til produsentens anvisninger for best resultat.