Hovudside

Hvordan du fremstiller sitrustrær

by Walther

Hvordan du fremstiller sitrustrær

"Spirende" er en spesifikk form for poding anvendes for formering av sitrustrær. En knopp pode bruker en knopp og noen bark (budwood) fra en sitrus treet (eller ætling) og er satt under barken av vertstreet, eller rotstokken. For den uerfarne gartner, er "T" metode for pode best egnet. Enhver sunn sitrus treet, for eksempel en sitron treet, kan brukes til å pode en lime eller appelsin tre hvis du har pode knopper av lime og oransje, noe som gjør pode en måte å ha flere typer sitrustrær på eiendommen.

Bruksanvisning


•  Velg en sunn sitrus treet for forplantning. Samle budwood under treets vekstperioden, som strekker seg fra april om November, som bark er lett skilles fra tre i løpet av denne tiden. Se etter avrundede budded kvister som har begynt å stivne. Pass på at det er minst tre knopper på hver kvist brukt.

•  Bruk samlet budwood så snart som mulig for best resultat. Hvis budwood må lagres, bruk en polyetylenpose og sted budwood i grønnsaksskuffen i kjøleskapet. Bruk budwood innen tre måneder og alltid se etter mugg eller fukt bygge opp.

•  Velg en ung sitrus treet for å bruke som rotstokken. Bruk en skarp kniv til å lage en 1-tommers vertikalt snitt gjennom barken av rotstokken og sørg rotstokken er ca 6 inches fra bakken. Lage en horisontal kutt nederst på denne vertikale kutt etterfulgt av to flere kutt som resulterer i et opp-ned "T."

•  Bruk av kniven på budwood for å fjerne en plugg festet til en en-tommers flis av trevirke og bark. Forsiktig sette inn denne sliver under flaps av "T" form du opprettet tidligere i rotstokken. Kontroller at knoppen sliver er helt omsluttet av "T" klaff.

•  Wrap spirende tape rundt pode to til tre ganger over og under fødselen. Fjern wraps senest 30 dager etter at du har opprettet pode.

•  Force vekst ved å kutte to tredjedeler av veien gjennom rotstokken og en 1/2 tommers over knoppen, deretter skyve rotstokken over til å ligge på bakken. Når knoppen har vokst 3 eller 4 inches, avskåret toppen av rotstokken ca 1 cm over toppen av knoppen. Knopper bør fjernes fra rotstokken så snart de utvikler.

Tips og advarsler


  • Når pode sitrustrær være oppmerksom på at enkelte delstater ikke tillater import av enkelte former for budwood grunn av potensielle sykdomsproblemer. Sjekk med statlige og lokale myndigheter.
  • Bruk eldre kvister for forplantning og avstå fra å bruke unge knopper fra årets vekst.
  • Vær alltid forsiktig når du bruker skarpe hageredskaper. Slitasje hagehansker for å beskytte hendene.