Hovudside

Bark er splitting på My Høst Blaze Maple Tree

by Walther

Bark er splitting på My Høst Blaze Maple Tree

Høsten bliss lønn (Acer x freemanii 'Jeffersred') er en hybrid av sølv lønn (Acer saccharinum) og rød lønn (Acer rubrum). Det er en populær middels til stor størrelse løvtrær som bladene, som navnet tilsier, slår lyse nyanser av rødt og oransje i høst. Når plantet i riktig miljø, er høsten bliss lønn et raskt voksende problem fritt tre. Imidlertid er bark splitting et vanlig problem med denne arten.

Mekanisk skade


Skade på stammen av noe tre skader den underliggende levende vev, forårsaker den til å dø og dele barken av stammen. Skader forårsaket av mekaniske midler, for eksempel med maskiner eller uvær, er en vanlig årsak til splitting bark. Trær som dyrkes i plenen er utsatt for mekanisk skade hvis den uforsiktig bruk av gressklippere eller streng trimmere resulterer i harde eller stadige kollisjoner med trestammen.

Sunscald


Sunscald er et problem for nyplantede trær eller de med tynn bark, som høsten flamme lønn. Det skjer i løpet av vinteren, når dagtemperaturer blitt hotteste på ettermiddagen og solen er i sørvest himmelen. Stammen av treet blir oppvarmet, slik at levende vev til å bli aktive. Når solen går ned, kan temperaturen synke under frysepunktet, noe som kan drepe den nå aktiv vev og forårsake barken å splitte. Sunscald er lett å identifisere, siden det skjer på den sørvestlige delen av stammen.

Forebygging


Friske trær er naturlig resistente mot bark splitting. Høst Blaze Maples foretrekker å vokse i surt jordsmonn som er holdt konsekvent fuktig. Hvis plantet i mindre enn ideelle forhold, kan trær være mer utsatt for bark splitting og andre problemer. Fjerne gress fra minst tre fot ring rundt noe tre som vokser i en plen for å unngå kontakt med gressklippere og streng trimmere. Sunscald er lett å forebygge ved å dekke badebukser av mottakelige trær i en lys wrap i løpet av vinteren for å reflektere solvarmen. Anvende renvasking til badebukser kan også være effektivt.

Behandling


Når barken har delt, er det ikke mye du kan gjøre annet enn å la treet til å reparere seg selv. Anvende tjære eller annen substans til stammen bare forstyrrer treets naturlige helbredelsesprosessen. Vann tilstrekkelig og beskytte treet i løpet av vinteren. Over tid vil høsten brannen begynner å gro og til slutt dekke det skadede området.