Hovudside

Har Dryer Balls virkelig fungerer?

by Walther

Tørketrommel baller er små, runde biter av nubby plast designet for å redusere tørketiden, fjerne rynker, myke fibre og lo stoffer i en tørketrommel. Finnes i de fleste kjøpesentre, disse energibesparende dingser tilby opp en tilsynelatende rimelig, fornybar alternativ til tørketrommel ark og tøymyknere. Men selv med deres voksende popularitet, forbrukere fortsatt skeptiske. For mange, gjenstår spørsmålet om de faktisk fungerer. Svaret er tydeligvis en smakssak.

The Theory


Tørketrommel baller plasseres i tørketrommelen sammen med det våte tøyet. Som de tørkes, de løfter og skille stoffer, øke sirkulasjonen av luft og varme. Teoretisk bør dette redusere tørketiden og redusere mengden av strøm som kreves for å tørke en enkelt last av tøy. I tillegg, som ballene sprette, de er designet for å plumpe opp stoffene, noe som resulterer i mykere, luftigere klær uten behov for kjemisk stoff myknere eller tørketrommel ark.

Resultatene


Selv om individuelle resultatene varierer, ser det ut til at tørketrommel baller faktisk gjør fluff stoffer og redusere tørketiden. Ifølge en undersøkelse utført av Technicare Services Limited, kan tørketrommel baller redusere tørketiden med opp til 25 prosent, men en selvstendig hjem studie gjort av Grønn energieffektive boliger viste en reduksjon på mindre enn 10 prosent. Selv om disse avvikene kan muligens være på grunn av forskjeller i effektiviteten og kvaliteten på de enkelte apparater, sammen med ulike tørketider for ulike stoffer, er det verdt å merke seg at selv de som var mindre enn fornøyd med resultatene gjorde oppmerksom på en nedgang i tørketiden. Når det er sagt, mens bruk av tørke baller kan føre til lavere kostnader klesvask, men de kan også føre til en økning i statisk elektrisitet. Og på grunn av størrelsen og vekten av ballene, har de en tendens til å være ganske høyt når den er i bruk. Men for noen fordelene oppveier den potensielt irriterende dunkende støy og ekstra klengete klær.

Hjemmelaget Dryer Balls


Å prøve tørketrommel baller før du investerer i en faktisk sett, bruke en enkel erstatning, for eksempel en tennisball, en sammenkrøllet klump av aluminiumsfolie eller en ren tennis sko. Plassere elementet i tørketrommelen, legger våte klær og bruke tørketrommelen som vanlig. Hvis teorien holder vann, bør klærne være myk og tørr, mye raskere enn forventet.

Energieffektiv Tørking


For å få mest ut av tørketrommelen uten å legge tørketrommel baller, tørre klær én last etter hverandre, hvis det er mulig, da dette gjør det beste ut av den varmen som allerede har blitt generert. Også prøve å unngå både ekstra små og ekstremt store belastninger; svært små belastninger pleier å haug opp mens større laster ikke kan tørkes effektivt. Når tiden tillater, sortere klær etter vekt. Det er mye mer effektivt å tørke tunge klær i en belastning og lette stoffer i en annen.