Hovudside

Informasjon på japanske Maple Trees

by Walther

Informasjon på japanske Maple Trees

Det finnes mer enn 400 forskjellige varianter av japanske lønn trær delt inn i fem typer basert på størrelse, blad form og farge. Ditt valg vil avhenge av størrelsen på hagen, og om du vil ha en oppreist eller spredning prøven. Variantene har så mange forskjeller, du kan plante flere, og de vil ikke se ut som de er i slekt i det hele tatt.

Laceleaf japanske Maples


Laceleaf, også kjent som Dissectum, tjent sitt navn fordi bladene er ekstremt trange og taggete gjør dem ser lys og Lacy. Den laceleaf ser mer ut som en høy busk enn et tre, med grener som den gråtende vier. Normal høyde er 5 meter De kan vokse høyere, men det vil ta mange år. Den vanligste fargen for laceleafs er burgunder, men de kan komme i rødt eller grønt i tillegg. Seiryu er en laceleaf som vil vokse rett opp med grønne blader, og Løvehjerte er en oppreist laceleaf med røde blader.

Threadleaf japanske Maples


Threadleaf kalles også bambus-blad eller Linearilobum og er en av de mest interessante og sjeldne typer japanske lønn trær. Bladene ligner de av laceleaf bortsett fra at de ikke er taggete. Ingen vet hvor de stammer fra. De er ikke funnet noe i naturen. Enten de er genetiske mutasjoner eller de opprinnelige plantene var ekstremt sjeldne. Mens de er mer oppreist enn Laceleaf vil Laceleaf slutt være høyere for de to.

Dverg og Semi-Dwarf japanske Maple Trees


Dverg japanske lønn trær vil være under 6 fot og semi-dverg opp til 12 eller 15 fot. Disse kan ikke høres ut som dverg målinger, men de store varianter kan vokse til 30 meter eller mer. Begge laceleafs og threadleaves faller inn i høydekrav, men de har sin egen klasse på grunn av sine spesielle egenskaper. Dvergen og semi-dverg japanske lønn trær blir brukt i små rom og i bonsai også.

Oppreist japanske Maple Trees


De oppreist varianter vil nå 15-30 fot og kanskje litt mer. Den kan plantes i containere, som vil naturlig hemme deres vekst, og for bonsai også. De oppreist varianter har bladene som ligner de av andre lønn arter.

Spraglete japansk Maple Trees


Spraglete trærne har blader som har mer enn én farge.
I noen tilfeller hele bladet vil være en kombinasjon av rosa, hvite eller gule og i andre farger vil mer som små prikker. Denne variasjonen kan ikke stå opp til den varme solen, så plante den hvor det er skygge på ettermiddagen.