Hovudside

Hva Nut Trær vokser godt i South Mississippi?

by Walther

Native til USA, pecan, svart valnøtt og hvit valnøtt trær er egnet for den sørlige delen av Mississippi.

Spesifikasjoner


Svart valnøtt trær produsere svart valnøtter som spenner fra 1 1/2 til 2 1/4 inches i diameter. Hvite valnøtt trær, også kalt butternut trær, produsere fotball-formet, tan frukt. Pecan trær er den mest ettertraktede innfødte mutter treet i landet. De vokser avlange-formet pekannøtter.

Høyde


Pecan treet høyde varierer fra 70 til 100 fot, med en 160-fots maksimal høyde. Sekund til pecan trær i høyden, svart valnøtt trær varierer 50-75 fot, med en 150-fots maksimum. Hvite valnøtt trær er den minste av de tre, som strekker seg fra 40 til 60 fot med en 100-fots maksimum.

Spread


Lik høyde, har pecan treet den største spredningen, eller diameter, fra 50 til 80 fot. Svart valnøtt kan nå 50 til 75 fot, og den hvite valnøtt treet har en spredning på 30 til 50 fot.

Vanskeligheter


Store og tynne skall, pekannøtter er søt og en av de beste nøtter for å vokse for profitt. Saktevoksende, spesielt på jord som ikke er fuktig, er den svart valnøtt velsmakende men må raskt høstes før ekorn og andre dyr stjele dem. Hvite valnøtter har en deilig, myk smak, men må høstes tidlig. Hvis de ikke, de vil harskne eller bli spist av ville dyr.

Høsting


Nøttene av svarte og hvite valnøtt trær høstes i høst eller vinter. De må bli sådd umiddelbart eller oppbevares i et fuktig miljø; hvis ikke, vil de tørke ut. Pekannøtter kan høstes fra september til november, og de skolmer vil ofte åpne på egen hånd. Hvis en pille ikke vil åpne, bruke en mais skalleinn.