Hovudside

Blomster som betyr lykke

by Walther

Blomster som betyr lykke

Historisk blomster er tegn på vennskap, kjærlighet og gode ønsker. Gammel tyrkisk kultur utviklet et språk basert på blomster, noe som gir hver enkelt en annen betydning. Dette språket, kalt floriography, ble populær under viktoriatiden når folk brukte blomster for å uttrykke følelser ansett som tabu å si høyt. Som et resultat av disse skikkene, noen blomster fortsatt er forbundet med egenskaper eller følelser som kjærlighet, trofasthet og flaks. Og noen blomster symboliserer lykke, noe som gjør dem ideelle for gave buketter eller muntre hager.

Løvetann


Løvetann symboliserer lykke så vel som kjærlighet, begjær, trofasthet og sympati, i henhold til den viktorianske Bazaar nettstedet, som har et språk av blomster oppføringen. Dette lille, lyse gul blomst vokser fritt i naturen og på plener, ofte betraktet som et ugress. Opprinnelse i Europa og Asia, er løvetann rot brukes i urtemedisin.

Holly


Bortsett fra symboliserer lykke, kristtorn symboliserer også forsvar og prognose. Holly ble brukt i middelalderen for å beskytte hjem fra lyn og er et symbol på korsfestelsen av Jesus (bladene representerer spisse torner og bær som representerer dråper blod), i henhold til Living Arts Originaler nettstedets liste over blomster symboler og betydninger. Brukt av romerne å dekorere vinter festivaler og ved middelalderens munker å skremme bort onde ånder, kristtorn nå oftest er forbundet med julen.

Liljekonvall


Denne blomsten med lyse grønne blader og delikate, klokkeformede hvite blomster representerer lykke, eller mer presist retur av lykke. Dette svært giftig blomst representerer også sødme og ferdigstillelse.

Rose


Rosen symboliserer et bredt spekter av følelser og egenskaper, avhengig av farge. Rosa roser symboliserer lykke samt ærlighet. Hvite roser representerer trygghet sammen med lykke. Gule roser symboliserer lykke, vennskap, frihet og omsorg.

Stephanotis


Stephanotis er en liten, delikat hvit trompet-formet blomst med en sterk duft. Ofte brukt til bryllup, representerer stephanotis ekteskapelig lykke, ifølge The Knot hjemmeside.

Fioler


Fioler representerer ta en sjanse på lykke, i henhold til Living Arts originaler hjemmeside. De også symboliserer beskjedenhet, dyd, hengivenhet, trofasthet og kjærlighet. Disse små blomstene er også spiselig, som brukes til å dekorere desserter, salater og hovedretter av noen måltider.