Hovudside

Når bør Cherry Trees Bloom i Minnesota?

by Walther

Moreller er ikke vokst i Minnesota fordi vintrene er for lange og harde. Sure eller pai kirsebær (Prunus Cerasus) overlever best i den sørlige halvdelen av North Star State, blomstringen tidlig på våren og gir lyse røde frukter i juli.

Time Frame


Sure kirsebær blomstre tidligst i de sørligste fylkene Minnesota, spesielt når skjermet fra kjølig vind. Forvente blomster til å åpne rundt 1. mai i sentrale Minnesota, har de en tendens til å blomstre i tidlig til midten av mai, like før epletrærne blomstrer. En kalde våren forsinkelser blomstring litt.

Typer


Flere sortar av sure kirsebær dyrkes og anbefalt i Minnesota. North Star er den mest kaldt hardfør, best for utsatte hageplasser i alt, men de nordlige fylkene. Southern Minnesota kan også ha suksess med Montmorency, Meteor og Early Richmond, spesielt i områder vurdert US Department of Agriculture hardførhet soner 4b.

Betraktninger


Kirsebærtrær i Minnesota som ikke blomsten kan ikke motta rikelig sollys - minst seks timer daglig. Eller, trær kan ha blitt drept tilbake etter vinterkulden, ødelegge år gamle kvister som ville bære blomstene om våren. Utidige våren frost kan også føre til blomsterknopper og blomster for å avbryte eller bli drept.