Hovudside

Trær Native til North Texas

by Walther

Trær Native til North Texas

Under den kalde årstiden nord Texas kan oppleve lave temperaturer på 5 grader Fahrenheit. Innfødte trær for dette området må tilpasse seg et klima som kan inkludere tørke, kraftig regn, ekstrem varme og kalde temperaturer.

Live Oak


Levende eik (Quercus virginiana) er en vanlig tre i hele Texas og vokser opp til 80 meter høye. I de kaldere deler av staten, kan den live oak mister bladene om høsten, i motsetning til i de varmere delene av Texas, hvor det ikke kan miste dem til tidlig på våren. Dette treet liker godt drenert jord, og det er ikke kresen om pH. Bredden av Live Oak kan være det dobbelte av dens høyde. Bladene er grønne og skinnende og i høst produserer det eikenøtter. Spansk mose noen ganger vokser i dette treet. Dette er en god skygge tre som er veldig slitesterk, og kan leve i århundrer når den har de rette forholdene.

Texas Ash


The Texas aske (Fraxinus texensis) er en tørke-resistent, hurtigvoksende tre hører hjemme i nord Texas. Den kan bli opptil 50 meter høy og kan spre seg til 40 meter bred. Dette aske gjør en god skygge tre takket være sin korte stammen og blader opp til 7 inches lang. Du kan lett gjenkjenne treet om våren på grunn av de grønne eller lilla blomster, og i høst løvverk kan slå gull, lilla eller oransje før slippe. Dette treet overlever godt i de fleste jordsmonn og liker å bli plantet i et solfylt sted eller et område med delvis skygge. Det er sykdoms- og skadedyrsikre, men nylig transplantert eller stressede trær kan ha problemer med boremaskiner.

Honning Mesquite


Honning mesquite (Prosopis glandulosa) er et annet tre hører hjemme i nord Texas, men kan også bli funnet i hele staten. Fordi dette treet kan være invasiv i områder hvor jorda er forstyrret eller i områder som er overbeitet, er det ofte mislikt av rancheiere. Veden er populært for matlaging drivstoff på grunn av smaken det formidler til maten. Veden er også et populært valg for å lage møbler. Treet er tørke-tolerant og fikser nitrogen i jorda. Det tilpasser seg mange jordtyper, men liker områder som ikke er gjennomvåte. Torner på dette treet kan være opp til 2 inches lang og kan skade dyr og intetanende mennesker. Treet produserer også bønne pods at noen dyr spiser. Det har duftende hvite blomstrer fra våren gjennom høsten og får opp til 30 meter høye mens spre 40 fot.