Hovudside

Skadelige Stueplanter

by Walther

Skadelige Stueplanter

Stueplanter kan lyse opp selv den mest sterile av urbane miljøer. Men alltid gjøre leksene dine før du tar en ny plante inn i ditt hjem. Selv vanlig, populære stueplanter noen ganger inneholde gift som kan være skadelig for deg, dine barn eller kjæledyr.

Philodendrons


Holdbare og enkle å ta vare på, den grønne, er grønne Philodendron en av de mest populære av alle stueplanter. Det er innfødt til tropiske regioner i Sør-Amerika og Vestindia. Philodendrons er kjent for sine dype grønne, hjerteformede blader, men det er en mørk side til disse bladene. Bladene inneholder en gift som kalles kalsium oksalat. Kjæledyr og små barn bør holdes borte fra anlegget, som inges bladene kan føre til betennelse av membraner i munn og svelg. Store mengder av anlegget må inntas for å forårsake en alvorlig reaksjon.

Elefant ører


Ofte referert til av deres mer vanlig navn, elefantører, CALADIUM bladene er også farlig ved svelging. Elefantører er populære stueplanter på grunn av fargen sin brede, grønne og rosa bladene gir året rundt. Som philodendrons, blader av elefantører inneholder toksinet kalsium oksalat. Imidlertid er giften finnes i større mengder i dette anlegget. Reaksjoner er mer alvorlig; i tillegg til irritasjon i munn og svelg, kan oppkast og diaré forekomme.

Norsk Ivy


Ofte plantet i innendørs hengende kurver, er engelsk eføy en klassisk vintre med små, dype grønne blader. Engish eføy kan faktisk være nyttig i ditt hjem, som det forbedrer luftkvaliteten ved å fjerne visse forurensende stoffer. Men hvis du har barn som er utsatt for allergier, kan engelsk eføy være mer trøbbel enn det er verdt. Planten inneholder saponiner, et stoff som kan noen mennesker er alvorlig allergisk mot. For de fleste vil spise et blad eller deler av anlegget bare føre til en mild urolig mage, men for folk som er allergiske, kan reaksjonene være langt mer alvorlig og kan garantere en tur til legevakten.

Hydrangea


Voksende hortensia planter inne i plantasjeeiere og store potter har blitt en tradisjon for mange familier i vintermånedene. Med sine fargerike klynger av blomster, hortensia er et flott tillegg til ethvert hjem. Utilsiktet inntak av blader, røtter eller blomsterknopper kan føre til alvorlige helseproblemer. Planten inneholder en cyanid-som gift, hydragin, som kan føre til oppkast, magesmerter, tung pust og diaré. Hvis du eller noen andre får i deler av en hortensia plante, kontakt ditt lokale giftkontrollsenter.

Påske Lily


Ofte holdt i boliger i løpet av våren, lilje er påsken en nydelig symbol på gjenfødelse. Det er rikt grønn, stilk-lignende stengler og solid, har kjegleformede hvite blomster blir årlige påminnelser om fred og gleden av våren. Anlegget er ikke skadelig for mennesker, men huseiere med kjæledyr, bli varslet. Påskeliljer er svært giftige for katter. Gang inntatt, vil katter begynner å kaste opp, mister appetitten og i en veldig kort tid, kan de bli sløv.