Hovudside

Eiketrær med Moss Fungus

by Walther

Eiketrær med Moss Fungus

Boligeiere i store deler av det sørlige USA finne sine eiketrær blir belagt med mosslike, grønn, sopp vekster. Disse vekster vanligvis tilhører en av tre kategorier: spansk mose, ball mose eller lav. Sanne mose, som spansk mose, er epiphytes eller organismer som lever på en vertsplanten. Disse artene bruker eik som vert og i noen tilfeller føre til problemer for en voksende treet. Selv epiphytes og lav bidra til treet nedgang, er disse organismene ikke ansett parasitter, i henhold til Texas A & M University hjemmeside.

Spanish Moss


Spansk mose er i stor grad et problem i kystnære og sørlige stater fordi epiphytes favorisere fuktig, varmt klima. Mens spansk mose vokser på og og rundt eiketrær, betyr det ikke mate fra treet. Det henter næring fra luften og regn, i henhold til Clemson University nettsted. Spansk mose velger vanligvis trær allerede i tilbakegang å bruke som en vertsplanten fordi den ikke liker å konkurrere med sunne tre bladene for sollys og vann. Som det fortsetter å vokse, kan spansk mose innhente vertstreet, bidrar til ytterligere nedgang. Vekten av spansk mose forårsaker lem brudd og det kveler ut eiketre blader. Voksende friske, livlige eiketrær gir huseiere med den beste metoden for å bekjempe spansk mose. Vanntrær regelmessig og gi befruktning i vekstsesongen.

Ball Moss


Eiketrær tidvis har sfæriske vekster av en mosslike stoff på sine underekstremitetene og blader. Ball mose er den vanligste årsaken til disse vekster. Eikene spesielt de dyrket i skyggefulle områder, ofte vert ball moss epifytter, ifølge Urban Forest Management Program ligger i Austin, Texas. Som spansk mose, ball mose bare bruker eiketreet som en vertsplanten og tar ingen ernæringsmessig verdi fra det. Lett til moderat ball mose vekst på live eik forårsaker ingen reelle problemer for treet. Når ballen mose begynner å invadere treets baldakin, blir kontroll nødvendig. Før etablere en kontrollmetode, sjekk tilstøtende trær for tegn på ball mose vekst, som epifytter ofte spres fra tre til tre. Noen huseiere velger å sette strippe treet av ball moss klumper, men denne prosessen krever en betydelig mengde arbeidskraft. I tillegg til håndplukking, svarer ball mose å sprøyte kontrollmetoder. En blanding av bakervarer brus og vann i et plantevernmiddel sprayer bidrar til å bryte ned ball mose, ifølge Urban Forest Management Program.

Laver


Eiketrær med mosegrodde vekster på deres bark oftest er vertskap for lav, snarere enn en ekte mose. I motsetning til spansk mose eller ball mose, er lav sammensatt av sopp og alger som vokser sammen, i henhold til Clemson University nettsted. Alger lever av sollys og karbondioksid, mens sopp former rundt alger å hindre at den tørker ut. Lichen ofte er funnet på badebukser og lemmer med fallende eik, hvor de danner grå-grønne scablike vekster. Som spansk mose, lav vanligvis velge trær i dårlig helse. Laver kreve betydelige mengder sollys og må ikke vokse i skyggen av en sunn treets baldakin. For å kontrollere lav vekst, må et hus oppdage den egentlige årsaken til treets nedgang. Når riktig behandling er etablert og bladene begynner å vokse igjen, laver visne bort.