Hovudside

Skadedyr og sykdommer Funnet på geranier

by Walther

Skadedyr og sykdommer Funnet på geranier

Geranier, medlemmer av slekten Pelargonium, er lettstelte, dekorative planter som vanligvis brukes i hager og vindus beholdere. Imidlertid kan disse fargerike blomsterplanter lider av angrep av insekter, sopp og en rekke sykdommer.

Insekter


Geranium planter kan bli offer for angrep av flere skadeinsekter, som bladlus, sommerfugllarver, melete bugs, edderkopp midd, Trips og whiteflies. Derfor må du inspisere planter og blader regelmessig for tegn på disse skadedyr. I tillegg geranier som holdes innendørs er spesielt utsatt for bladlus og whiteflies.

Sopp


Husk å fjerne døde blomster og blader fra geranier fordi de kan fremme vekst av botrytis, en sopp som angriper unge knopper og blader. Botrytis sykdom på planter er sannsynlig å skje i løpet kjølig, fuktig vær, og en soppdrepende spray kan brukes forebyggende for å holde geranium plantene friske.

Sykdommer


Geranier kan lide av flere sykdommer, inkludert bakteriell blad spot, svart ben, ødem, blomst pause virus, grå mugg og xanthomonasgummi sykdom på planter. Se etter tegn på blå eller sort rotting på stilkene, slippe blader, runde flekker eller døde områder på bladene, visner av bladet kanter og tap av glans.