Hovudside

Red Spider Lily Plant Fakta

by Walther

Den røde edderkopp lilje (Lycoris utstråle) utvikler sine blomster i løpet av orkansesongen, fortjener kallenavnet orkanen Lily. Denne pæren er hardfør i US Department of Agriculture hardførhet soner 7 til 10.

Geografi


Den røde edderkopp er lilje hører hjemme i Japan og Kina. I den sørøstlige USA har blomsten blitt naturalisert og er ansett som et arvestykke plante.

Tidsramme


I slutten av våren og begynnelsen av sommeren, er den røde edderkopp lilje skjult under bakken. Det finnes ingen blader eller vekst for å indikere hvor blomsten er plantet. Etter de første kraftig regnvær i august og september, den røde edderkopp lilje plutselig spirer og produserer sin signatur røde blomster. Den røde edderkopp lilje også kalles Surprise Lily grunn av sin plutselige blomstringen mønster.

Spesifikasjoner


Den røde edderkopp lilje blomstrer med fem på syv rørformede blomster i en 8-tommers bred klynge. Blomstene har lange pollenknapper som droop og deretter kurve oppover. Kombinasjonen av lange pollenknapper sprer seg ut fra klyngen av blomster produserer en gruppering som ligner edderkopper.

Fordeler


Når plantet, vil den røde edderkopp lilje dukke opp igjen år etter år. Avskårne blomster av den røde edderkopp lilje lage flotte blomsteroppsatser og vil vare i flere dager.