Hovudside

Hvordan Grow Semidwarf Peach Trees

by Walther

Hjemmelaget fersken er saftigere og bedre smaker enn fersken kjøpt i butikkene. Mens en vanlig fersken treet er for stor for de fleste hager, og en dverg treet kan være for liten til å produsere nok fersken for en familie, semidwarf fersken trær er akkurat riktig størrelse. Semidwarf trær er vanlige fersken trær podet på en rot lager som begrenser størrelsen på treet. Den modne høyden på semidwarf treet vil være 15 til 20 fot, og det vil produsere mellom 3 til 5 bushels av fersken i året. Med riktig pleie, kan semidwarf fersken trær leve i 20 år.

Bruksanvisning


•  Plant semidwarf fersken trær tidlig på våren etter all fare for frost er over. Bruk sovende, bare-rot trær. Velg en godt drenert sted i full sol med en jord pH på 6,0 til 6.5. Grav et hull 1 fot bredere enn rotklumpen og dypt nok så pode vil være 2 til 3 inches over jord. Beskjære ødelagte røtter før planting. Tamp jord godt rundt røttene. Space dine trær 12 til 15 meter fra hverandre.

•  Pakk stammen av fersken treet med et tre beskytter. Tre beskyttere hindre skade på stammen fra dyr, villfarne gressklippere og luke eaters og sol skålde. Ta treet beskytter av for en del av vekstsesongen for å tillate trunk utvidelse som treet vokser. Når treet når sitt modne høyde, kan treet beskytter holde på året. Den nedre 1/4 til 1/3 av treet bør pakkes.

•  stav dine unge trær slik at de vil utvikle sterke, rette badebukser. Kjør to 2-av-4 trepinner på motsatte sider av treet. Innsatsen bør være drevet minst 2 meter ned i bakken og like utenfor roten ballen. Driv stakes bør være 1/2 til 1/3 så høy som din unge treet. Sløyfe tre bånd til treet for å beskytte barken, kjøre tung ledning gjennom løkkene og fest løst til innsatsen. Treet bør være i stand til å svaie forsiktig i vinden. Stakes kan fjernes når treet er 3 til 4 år gammel eller har nådd halvparten av sin modne høyde. Juster båndene som treet vokser.

•  Gjødsle din fersken treet med en 10-10-10 gjødsel eller gjødsel formulert for steinfrukttrær. Gjødsle unge trær seks uker etter planting. Gjødsle årlig våren før dine treet blomstrer, og igjen, på forsommeren etter frukt begynner å svelle. Strø gjødsel på drypp linje av treet i stedet for på røttene.

•  Mulch treet for å holde på fuktigheten og å hemme ugress. Bruk donut metode for å plassere mulch. Haug mulch til en høyde på 3 inches rundt treet sprer den til å dekke en 2- til 3-fots område. Trekk mulch bort fra stammen forlate en plass på 1 til 2 inches mellom bagasjerommet og mulch.

•  Skjær ned på fersken treet årlig. Peaches vokser best med et åpent senter. Velg tre grener å danne kronen. Beskjære tilbake alle andre grener, inkludert den sentrale lederen. Som treet vokser, fjerne nedover voksende grener, grener som krysser over andre grener og grener som vokser inn i midten av treet. Beskjære tidlig på våren før knoppene bryter, men sent nok til at du vil være i stand til å beskjære noen vinter-drept grener.

•  Thin frukten når de når miniatyrstørrelse for å produsere de beste pærer. La 5 til 6 inches mellom hver fersken.

•  Gi fersken trær ca 5 liter vann i uken i løpet av sommeren.

•  Se for blader curling eller gulnet, umoden frukt slippe fra treet, insektskader på fersken og blader, hull boret i bark og sommerfugllarver og trær ikke reflekser eller sette frukt. Fersken trær lider av en rekke sykdommer og skadedyr. Kontakt din lokale forlengelse kontor for råd i håndtering av insekter og sykdommer.

Tips og advarsler


  • I små hager, kan fersken trær trenes mot en sørvendt vegg eller beskjæres til en step-over hedge.Peaches smaker best om lov til å modnes på treet. Plukke når de utvikler en blush.Allowing rom for staket fersken trestamme for å svaie vil hjelpe treet utvikle en sterk stamme som vil bedre tåle storm skade.
  • Ikke gjødsle din fersken treet etter juli, da dette kan føre til vekst som ikke vil overleve winter.Do ikke beskjære sent på året, så vil du stimulere vekst som kanskje ikke overlever winter.Overwatering kan føre til krone råte.