Hovudside

Begonia Trees

by Walther

Begonia Trees

Begonier er blomstrende planter i familien Begoniafamilien. Disse stauder er vanlig dyrket som prydplanter i Nord-Amerika, og er kjent for sin asymmetrisk blad vekstmønster. Begonier kommer i en rekke typer, inkludert stokk-lignende, tuberous, voks begonier og trelignende begonier. Noen ganger kalles Begonia trær, den tykke-stammet typen har en kort, glatt lavere trunk at grener som en kort tre.

Begonia Wollnyi


Denne begonia arten har en glatt lavere bagasjerommet i ca 10 til 12 inches over jord, deretter et par greiner. Den har en hoven base og kan gå i dvale i kaldt vær. Begonia wollyni produserer spray av små rosa blomster og, ifølge American Begonia Society, fungerer godt for bonsai-stil voksende. Denne arten har bronse-grønne blader plasket med hvit og kan gjøre et attraktivt hus plante.

Begonia Petasitifolia


En tykk-stammet begonia, produserer denne arten en kort stamme toppet av lange stilker, hver med et blad på toppen. Stengelen kan nå 8 til 20 inches høy, og er kjøttfulle, mens bladene er avrundet, med en myk tekstur. Begonia petasitifolia produserer også blomsten stammer opp til 3 meter høye fra stammen. Hver stilk er tippet med en klynge av små hvite blomster - opp til 200 per stilk. B. petasitifolia vokser godt i potter, men kan være for stor for en stueplante. Denne hårete begonia kan miste den myke ned fra bladene ved berøring og må transporteres med forsiktighet.

Begonia Dipetala


Først oppdaget i India i begynnelsen av det 19. århundre, har denne begonia en erigert, smalner, grå-brun stilk og mellomstore lyse grønne blader med røde årer. Blomstene er hvite, skjær av rosa, og planten blomstrer fra omtrent februar til september. Denne begonia treet er relativt liten, bare ca 18 inches, og har en veldig tykk stilk som ikke gren lett. Denne begonia fungerer godt for bonsai og foretrekker sterkt lys, men det kan bli skadet av sterke solen.

Begonia Reniformis


Også kalt drue blad begonia, produserer dette tykk-stammet plante nye grener hvert år fra sin base. Det er innfødt til Sør-Afrika, og produserer store mengder av hvite blomster hver vinter. Bladene er ca 3 inches lang og oval i formen. Hvile denne arten etter blomstring ved å begrense sitt vann. Dette oppmuntrer en sovende periode og holder begonia sunnere. B. reniformis er kjent for hevelser som vises på sine eldre grener. Dette er normalt og indikerer ikke sykdom.