Hovudside

Hvordan Grow Gule Wax Peppers

by Walther

Hvordan Grow Gule Wax Peppers

Gul voks Peppers er teknisk sett en hot pepper, selv om de inneholder så lite capsaicin at de kan spises på samme måte som man ville gjort et eple. De er deilig rå og fungerer veldig bra i lyse salsaer. Personlig finner jeg de legge til litt krydder til noen smakstilsetning i tillegg. De vokser hovedsakelig i subtropiske og tropiske klima som jordtemperatur er nøkkelen til deres helse. Også, i likhet med alle paprika, er den gul voks pepper nærings sulten og trenger mye fremmøte etter spirende. Men kan litt planlegging og omtanke ta det meste av arbeidet og bekymring ut av å dyrke denne arten.

Bruksanvisning


•  Begynn tidlig på året ved å forberede jorda for paprikaen. Etter den siste frost av året, finne en god plass i din hage eller bakgård å vokse dine paprika. Ideelt sett bør det være et sted som drenerer godt og får minst seks timer med direkte sollys om dagen. Grave ned til en dybde på en fot, plassere hvert hull en avstand på 2 meter fra en hvilken som helst annen hull der du vil plante paprika.

•  Pakke en 4 mm tykt lag av gjødsel inn i bunnen av hvert hull. Slå jorda grundig, blande i torvmose i en lik mengde. Plasser jord tilbake i hullet, vann det grundig og slå den med en hage gaffel en gang i uken.

•  Begynn å plante pepper frø når utetemperaturen når over 75 grader Fahrenheit. Bare skyve ett frø om ½-tommers dypt inn i midten av hver forberedt tomt på jord. Dekk dem over og vanne dem grundig. Hold jorden fuktig hele tiden, vanning en gang om dagen om nødvendig. Frøene skal spire etter mindre enn en måned.

•  Dekk jorda med god kvalitet hage mulch, helst som inneholder en høy konsentrasjon av sedertre. Bugs liker ikke sedertre og vil bli frastøtt av det. Dette vil bidra til å gi isolasjon til jord. Over denne lå ark svart hage plast. Bare klipp ut hull til plantene og deretter plassere dem på mulch. Hammer stakes i omkretsen av disse arkene for å holde dem fra å blåse bort. Hva dette er konsentrerer varmen fra solen og kanalisere den inn i jorda. Peppers vokser best når jordtemperaturen overstiger 85 grader.

•  Vann paprikaen i samme takt du vannet frøene. Bland opp litt gjødsel på halv styrke ved å fortynne den i vann eller å bruke halvparten så mye som instruksjonene på gjødsel mix tilsi. Prøv å bruke en gjødsel spesialdesignet for hage grønnsaker sammen med alle andre vanning. Paprikaen kan høstes når du måtte ønske som de ikke gå gjennom en vanlig modningsprosess og smaker det samme uansett størrelse eller alder. Sørg for å bruke en skarp kniv til å skjære gjennom frukt stammer når høste paprika som dette fremmer anlegg for å produsere mer.