Hovudside

Slik fjerner Smoke & sot fra en husbrann

by Walther

Slik fjerner Smoke & sot fra en husbrann

Ødeleggelsen av en husbrann kan ha effekter som varer i mange år. Som om de psykologiske og emosjonelle effekter werenâ € ™ t nok, kan duftene og sot fra brannen forurense et hjem for en lang tid. De fleste huseiere ønsker å befri sine hus av rest røyk og sot fra brannen så snart som mulig, men suste inn oppgaven kan føre til ytterligere skade. Ta de riktige skritt for å få hjem tilbake til sin naturlige skjønnhet uten å forårsake ytterligere skade på dine eiendeler.

Bruksanvisning


•  Åpne vinduer og dører for å lufte ut boligen, fjerne røyk og lukter fra brannen. Installere vifter i vinduene for å hjelpe frisk luft sirkulere gjennom området. Hvis været er for kaldt til å åpne vinduene, eller hvis ditt hjem lider av vannskader, holde vinduene lukket og kjøre avfuktere for å rense luften.

•  Tørre våte områder og elementer så snart som mulig for å unngå farlig opphoping av mugg eller mugg. Hang våte tekstiler som gardiner utenfor i solen for å tørke, hvis mulig. Kjør vifter eller avfuktere for å fjerne fuktighet fra luften; økt luftstrøm vil også tørre områder raskere.

•  Sett støvsugeren, slik at du bruker dyseenhetens. Holder dysen seks inches fra overflaten av tekstiler som er dekket med sot, og vakuum. Ikke bruk støvsuger oppreist eller med eventuelle vedlegg, som børstene vil fungere sot dypere inn i tekstil.

•  Fyll store plastbøtter eller bøtter med én liter varmt vann. Bland i en kopp oppvaskmiddel. Suge klær, gardiner og andre tekstilmaterialer i denne løsningen over natten for å fjerne røyk lukter. Hvitvaske som vanlig for å fjerne rester av rengjøringsmiddel.

•  Bleach hvite tekstiler for ekstra fjerning av lukt makt. Bland fire spiseskjeer trinatriumfosfat renere (en sterk kjemisk renere tilgjengelig på jernvareforretninger) med en kopp blekemiddel og en gallon av varmt vann. Vask hvite tekstiler i denne løsningen og skyll med rent vann.

•  Fukt en svamp med malingstynner eller rubbing alkohol og skrubbe sot-farget vegger for å fjerne flekker. Ikke bruk vannbaserte rengjøringsmidler på sot, da det kan føre til soting å synke dypere inn i veggene.

Tips og advarsler


  • Etter du støvsuger sot fra tepper, dekk dem med beskyttende tarps eller kaste tepper for å stoppe fremtidig rengjøring fra å skade teppet.
  • Rådfør deg med forsikringsselskap eller profesjonelle brann konservatorer for råd og hjelp til å fjerne røyk og sot rester fra huset ditt. Profesjonelle konservatorer vil ha maskiner og kjemikalier som kan gjøre restaurering prosessen mye enklere.
  • Bruk vernehansker og holde rengjøring området godt ventilert når du arbeider med malingstynner eller teknisk sprit, for å unngå potensielt farlige gasser.