Hovudside

Hvordan lage Particle-Wood Møbler Look Good

by Walther

Hvordan lage Particle-Wood Møbler Look Good

Partikkel-bord møbler er laget av en presset-tre kompositt. Det er lettere enn vanlig tre og mye mindre kostbart. Selv om noen partikkel-tremøbler er dekket med en tre laminat, mange brikker er det ikke. Enten dekket i laminat eller ikke, partikkel-tremøbler vanligvis ikke ser så bra som ekte tremøbler. Hvis du har en vanlig partikkel-tre møbel uten laminat på toppen av det, kan du bruke maling for å forbedre utseendet. Maleriet er egentlig det eneste alternativet for denne type overflate. Det kan ikke være farget som vanlig tre.

Bruksanvisning


•  Fyll ut eventuelle sprekker eller hakk med tre kitt. Partikkel-tre møbler er ikke den sterkeste materiale, og finishen har ofte riper, bulker og hakk. Plukk en tre kitt som er så nær fargen som mulig, og fylle på disse områdene. Bruk en plast sparkel for å bruke kitt, og skrape bort overflødig.

•  Sand hele møbel. Start med en medium-grade sandpapir, og grov opp finish på brikken. Ikke bruk en elektrisk slipemaskin, som partikkel tre er vanligvis ganske tynn. Når du har gått over stykke med middels sandpapir, bytte til fint sandpapir, og gå over stykke igjen. Tørk bort slipestøv med en tack klut.

•  Prime møblene. Bruk en olje-basert primer for å gi deg selv et godt grunnlag for malingen. Dette vil hjelpe det feste seg bedre. En rull vil bidra til å gjøre søknaden glatt. Ett strøk med primer er tilstrekkelig. La det tørke før du fortsetter.

•  Paint møblene. Akrylmaling er best for partikkel-tremøbler. Bruke fargen du ønsker. Bruk en rulle for å bruke et svært tynt lag, og la den tørke. Grov opp denne pelsen med en fint sandpapir. Gå over stykket med en tack klut for å fjerne slipestøv, og påfør et lag.